Τούρτα σοκολατίνα 2
Τούρτα σοκολάτας με μία κρέμα βραστή κα μία χτυπητή.Πάρα πολύ ελαφριά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Να την καταναλώσετε την επόμενη μέρα. Είναι καλύτερη.
Υλικά
-
Για το πατεσπάνι
-
6 αυγά
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι αλεύρι
-
1 μπέικιν πάουντερ
-
4 κουτ. σούπας κακάο
-
Για την βραστή κρέμα
-
2 ποτήρια γάλα
-
4 κουτ. σούπας κάστερ
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 κρόκο αυγού (προαιρετικά)
-
Για την χτυπητή κρέμα
-
1 βιτάμ τετράγωνο
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
3 κουταλιές κακάο
-
1 μικρό κουτάκι χυμό ανάμικτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το πατεσπάνι
-
2
Φτιάχνω το πατεσπάνι και το βάζω και βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
-
3
Τo ψήνω μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από το πλάι στους 180οC.
-
4
Για την χτυπητή κρέμα
-
5
Φτιάχνω την χτυπητή κρέμα χτυπώντας την καλά στο μίξερ.
-
6
Για τη βραστή κρέμα
-
7
Φτιάχνω την βραστή κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και αφού την αφήσω να κρυώσει λίγο ρίχνω και τον κρόκο.
-
8
Μετά ρίχνω στο μπωλ του μίξερ που είναι η κρέμα η χτυπητή την βραστή κρέμα και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά.
-
9
Βγάζω το πατεσπάνι από το ταψί και το κόβω με ένα μεγάλο μαχαίρ στα δύο.
-
10
Βρέχω τα κομμάτια του πατεσπάνι με τον χυμό από την μία τους πλευρά μόνο (την εσωτερική) και τοποθετώ το ένα κομάτι για βάση.
-
11
Βάζω σχεδόν τη μισή κρέμα και μετά το άλλο μσό πατεσπάνι. Από πάνω βάζω την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτω και τα πλαϊνά της τούρτας.
-
12
Αφού στρώσω την κρέμα μπορώ να ρίξω τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.
Σχόλια (7)