Τούρτα σοκολατίνα νηστίσιμη
Πεντανόστιμη σοκολατένια τούρτα νηστίσιμη, χωρίς αυγά χωρίς γάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή να μην αφήσετε πιο πολλή ώρα την κρέμα στο ψυγείο γιατί μετά σφίγγει πολύ και δεν απλώνεται εύκολα.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2 φλ. αλεύρι φαρίνα
-
2 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. αμυγδαλόψιχα
-
6 κ.σ. κακάο
-
4 κ.γ. baking powder
-
2 φλ. νερό
-
Για το σιρόπι
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
-
4 κ.σ. ανθόνερο
-
Για τη γέμιση
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
180 ml σπορέλαιο
-
100 γρ. κακάο
-
5 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
-
80 γρ λιωμένη κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
-
2
Για το παντεσπάνι Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύoντας.
-
3
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 φόρμες 23 εκ. με απσπώμενη βάση και μοιράζουμε το μίγμα μας. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
-
4
Για τη γέμισηΣε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τελευταία την κουβερτούρα. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να πήξει η κρέμα μας.
-
5
Μόλις είναι έτοιμα τα παντεσπάνια μας αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθόνερο.
-
6
Σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια μας με το ζεστό σιρόπι. Βάζουμε το πρώτο στη πιατέλα που θέλουμε να σερβίρουμε και απλώνουμε την μισή απο την κρέμα μας. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
-
7
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα ή τριμμένη κουβερτούρα. Τέλεια σοκολατένια γεύση και δεν θυμίζει σε τίποτα νηστεία.
Σχόλια (4)