κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα σοκομπανάνα με τραγανή μαρέγκα
paranton
paranton @cook_8476477

Σοκολάτα με μπανάνα... Απίθανος συνδυασμός!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για έτοιμη σαντιγί, εγώ χτυπάω στο μίξερ 1 ερμόλ με 250 gr ζάχαρη άχνη και γαρνίρω με αυτό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. ΜΑΡΕΓΚΑ
  2. 2 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  3. 80 gr ζάχαρη
  4. 20 gr κακάο
  5. 20 ml λικέρ μπανάνα
  6. 300 gr κουβερτούρα σε κομμάτια
  7. 2 κουτ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
  8. 1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  9. 30 gr ζάχαρη
  10. 200 gr μπανάνες
  11. ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
  12. Σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    ΜΑΡΕΓΚΑΧτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να σφίξει.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και ενσωματώνουμε απαλά μα υλικά στο μείγμα μας με μία μαρίς.

  4. 4

    Απλώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και πάνω σ'αυτήν αδειάζουμε τη μαρέγκα μας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε σχήμα δίσκου με διάμετρο περίπου 20 εκατοστών. (Σχηματίζουμε 2 τέτοιους δίσκους).

  5. 5

    Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα κι έπειτα αφήνουμε να κρυώσουν.

  6. 6

    ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να χλιαρώσει αρκετά.

  7. 7

    Ωστόσο, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αποκτήσει παχύρευστη μορφή.

  8. 8

    Αδειάζουμε 2 κουταλιές κρέμας στη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

  9. 9

    Έπειτα προσθέτουμε το λικέρ καθώς και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

  10. 10

    ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΒάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας νερό.

  11. 11

    Αφήνουμε 2-3 λεπτά να φουσκώσει και τη βάζουμε πάνω από μπρίκι με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά, έτσι ώστε να λιώσει.

  12. 12

    Πολτοποιούμε τις μπανάνες και προσθέτουμε σ'αυτές τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη ζελατίνη μας, ανακατεύοντας συνεχώς.

  13. 13

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε στο μείγμα μπανάνας, καθώς ανακατεύουμε με σύρμα.

  14. 14

    ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΒάζουμε τον 1 δίσκο μαρέγκας σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ.

  15. 15

    Τον καλύπτουμε με την κρέμα μπανάνας.

  16. 16

    Σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο μαρέγκας.

  17. 17

    Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας.

  18. 18

    Παγώνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

  19. 19

    Προτού σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε 5 λεπτά την τούρτα μας εκτός ψυγείου, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με σαντιγί σε σχήμα ροζέτας και σιρόπι σοκολάτας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

chrisko
chrisko @cook_8467602
Μπανανοσοκολατοκόλαση! Η συνταγή αυτή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές μόνο την κρέμα μπανάνα απο αυτή την συνταγή. Σήμερα την έφτιαξα ολοκληρη και είναι σουπερ! Δεν ειναι για πολύ βέβαια, ένα μικρο κοματακι και είσαι...κομπλέ! Ευχαριστώ :)

Από

paranton
paranton @cook_8476477
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα