Τούρτα σοκομπανάνα με τραγανή μαρέγκα
Σοκολάτα με μπανάνα... Απίθανος συνδυασμός!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για έτοιμη σαντιγί, εγώ χτυπάω στο μίξερ 1 ερμόλ με 250 gr ζάχαρη άχνη και γαρνίρω με αυτό.
Υλικά
-
ΜΑΡΕΓΚΑ
-
80 gr ζάχαρη
-
20 gr κακάο
-
50 gr ζάχαρη άχνη
-
20 ml λικέρ μπανάνα
-
400 ml κρέμα γάλακτος
-
300 gr κουβερτούρα σε κομμάτια
-
2 κουτ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
-
1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
-
30 gr ζάχαρη
-
200 gr μπανάνες
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
ΜΑΡΕΓΚΑΧτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
-
2
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να σφίξει.
-
3
Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και ενσωματώνουμε απαλά μα υλικά στο μείγμα μας με μία μαρίς.
-
4
Απλώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και πάνω σ'αυτήν αδειάζουμε τη μαρέγκα μας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε σχήμα δίσκου με διάμετρο περίπου 20 εκατοστών. (Σχηματίζουμε 2 τέτοιους δίσκους).
-
5
Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα κι έπειτα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
6
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να χλιαρώσει αρκετά.
-
7
Ωστόσο, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αποκτήσει παχύρευστη μορφή.
-
8
Αδειάζουμε 2 κουταλιές κρέμας στη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
-
9
Έπειτα προσθέτουμε το λικέρ καθώς και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
-
10
ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΒάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας νερό.
-
11
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να φουσκώσει και τη βάζουμε πάνω από μπρίκι με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά, έτσι ώστε να λιώσει.
-
12
Πολτοποιούμε τις μπανάνες και προσθέτουμε σ'αυτές τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη ζελατίνη μας, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
13
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε στο μείγμα μπανάνας, καθώς ανακατεύουμε με σύρμα.
-
14
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΒάζουμε τον 1 δίσκο μαρέγκας σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ.
-
15
Τον καλύπτουμε με την κρέμα μπανάνας.
-
16
Σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο μαρέγκας.
-
17
Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας.
-
18
Παγώνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
-
19
Προτού σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε 5 λεπτά την τούρτα μας εκτός ψυγείου, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με σαντιγί σε σχήμα ροζέτας και σιρόπι σοκολάτας.
Σχόλια (2)