Τούρτα σταφύλι
Μία δροσιστική τούρτα με σταφύλια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε να γινει με λιγα λιπαρα η τουρτα μας απλα αντικαθηστουμε το γιαουρτι και το τυρι με προιοντα με λιγα λιπαρα.Την βαση μπορουμε επισης να την κανουμε με οτι μπισκότα θελουμε ή και να λιώσουμε μαζι με το βουτυρο λιγη λευκη σοκολατα για γευση (προσοχη να μην βαλετε πολυ σοκολατα γιατι θα κοβετε δυσκολα η βαση)
Υλικά
-
150 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
-
125 γρ. βούτυρο
-
300 γρ. σταφύλια κόκκινα και πράσινα (χωρις κουκουτσια ή καθαριστε τα)
-
600 γρ. τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφια)
-
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
-
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
6 φύλλα ζελατίνης
-
150 γρ. χυμο σταφύλι κόκκινο
-
75 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε τα μπισκότα έτσι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν μικρότερα κομματια.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στα τρίμματα έτσι ώστε να κανουμε την βάση για την τούρτα και τη βαζουμε σε μια 26εκ φόρμα την οποία καλύψαμε με λαδόκολα
-
3
Κόβουμε τα σταφύλια στη μεση, κρατάμε λιγα για να στολισουμε μετά, και τα τοποθετουμε στην βάση
-
4
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί και το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιου
-
5
Βαζουμε τις ζελατίνες σε νεράκι να μαλακώσουν κι αφου ζεστάνουμε τον χυμό με την ζάχαρη την λιώνουμε μεσα στον χυμό
-
6
Ανακατευουμε τον χυμο με το μείγμα τυριού και γιαουρτιου και το χυνουμε πανω στην βαση με τα σταφυλια.
-
7
Αφηνουμε την τουρτα στο ψηγειο για 2 ωρες και σερβίρουμε αφου βαλουμε τα σταφύλια που αφησαμε για ντεκορ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια