κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα σταφύλι

Τούρτα σταφύλι

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Μία δροσιστική τούρτα με σταφύλια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε να γινει με λιγα λιπαρα η τουρτα μας απλα αντικαθηστουμε το γιαουρτι και το τυρι με προιοντα με λιγα λιπαρα.Την βαση μπορουμε επισης να την κανουμε με οτι μπισκότα θελουμε ή και να λιώσουμε μαζι με το βουτυρο λιγη λευκη σοκολατα για γευση (προσοχη να μην βαλετε πολυ σοκολατα γιατι θα κοβετε δυσκολα η βαση)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 κομματια
  1. 150 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
  2. 125 γρ. βούτυρο
  3. 300 γρ. σταφύλια κόκκινα και πράσινα (χωρις κουκουτσια ή καθαριστε τα)
  4. 600 γρ. τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφια)
  5. 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  6. 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  7. 6 φύλλα ζελατίνης
  8. 150 γρ. χυμο σταφύλι κόκκινο
  9. 75 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα μπισκότα έτσι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν μικρότερα κομματια.

  2. 2

    Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στα τρίμματα έτσι ώστε να κανουμε την βάση για την τούρτα και τη βαζουμε σε μια 26εκ φόρμα την οποία καλύψαμε με λαδόκολα

  3. 3

    Κόβουμε τα σταφύλια στη μεση, κρατάμε λιγα για να στολισουμε μετά, και τα τοποθετουμε στην βάση

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί και το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιου

  5. 5

    Βαζουμε τις ζελατίνες σε νεράκι να μαλακώσουν κι αφου ζεστάνουμε τον χυμό με την ζάχαρη την λιώνουμε μεσα στον χυμό

  6. 6

    Ανακατευουμε τον χυμο με το μείγμα τυριού και γιαουρτιου και το χυνουμε πανω στην βαση με τα σταφυλια.

  7. 7

    Αφηνουμε την τουρτα στο ψηγειο για 2 ωρες και σερβίρουμε αφου βαλουμε τα σταφύλια που αφησαμε για ντεκορ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα