karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Μια τούρτα που σίγουρα όλες οι γυναίκες-κοκέτες θα λατρέψουν! Είναι ευκολότερη στην κατασκευή της απ'ότι φαίνεται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επέλεξα να φτιάξω μπράουνι γι' αυτή την τούρτα, πρώτον γιατί βαρέθηκα τα κλασικά κέικ που χρησιμοποιώ συνήθως για τις τούρτες μου και δεύτερον γιατί το μπράουνι είναι συμπαγές και σταθερό, και δεν γέρνει με τίποτα όταν το τοποθετούμε όρθιο στη βάση. Επιπλέον είναι πιο νόστιμο από ένα απλό κέικ! Αν θέλετε όμως μπορείτε αντί αυτού να φτιάξετε το αγαπημένο σας κέικ (ποτέ όμως παντεσπάνια!) ή μωσαικό (δούκισσα).Αντί για γκανάς μπορείτε να φτιάξετε βουτυρόκρεμα. Η τελευταία στρώνει πιο εύκολα, η πρώτη όμως είναι πιο νόστιμη. Επίσης αντι για μαγικό γλάσο μπορείτε να φτιάξετε την κοινή ζαχαρόπαστα του site. Μία δόση είναι αρκετή.Φυσικά τα χρώματα και η διακόσμηση μπορούν να προσαρμοστούν στα γούστα του καθενος. Αν θέλετε παραλείπετε τελείως τα καλλυντικά, φτιάχνετε και χερούλια-κορδόνι για την τσάντα ή άλλες λεπτομέριες (π.χ. ραφές, τσέπες, κουμπιά...) και έχετε μια ωραιότατη γυναικεία τσάντα ώμου! Απλά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και σίγουρα θα σας αποζημιώσει! Καλή επιτυχία σε όσους την επιχειρήσουν!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

γύρω στα 15 άτομα
  1.  1 δόση brownie
  2. γλάσο ganache για το οποίο θα χρειαστείτε 400γρ. κουβερτούρα και 200γρ. κρέμα γάλακτος
  3. 1 δόση μαγικό γλάσο
  4. χρώματα ζαχαροπλαστικής
  5. πολλή φαντασία

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καταρχήν παρασκευάζουμε το μπράουνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής μόνο που το ψήνουμε λίγο παραπάνω απ'όσο γράφει (5-10΄παραπάνω ανάλογα το φούρνο, για να μη γίνει πολύ ρευστό μέσα και διαλυθεί όταν το ξεφορμάρουμε) σε στρογγυλή φόρμα 27εκ. ΑΦήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα του.

  2. 2

    Το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε δύο ίσα μισοφέγγαρα.

  3. 3

    Έχουμε ήδη παρασκευάσει την γκανάς σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και όταν είναι έτοιμη για στρώσιμο, απλώνουμε λίγη με μια σπάτουλα πάνω στο ένα μισοφέγγαρο (όπως όταν αλοίφουμε βούτυρο στο ψωμί) και κολλάμε το άλλο πάνω του. Απλώνουμε λίγο ακόμα στην κάτω πλευρά τους, για να κολλήσει πάνω στη βάση που θα το τοποθετήσουμε.

  4. 4

    Καλύπτουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη γκανάς, και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα για να δώσουμε το σχήμα της τσάντας. Τη βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα περίπου να παγώσει καλά.

  5. 5

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μαγικό γλάσο. Απ'το σύνολο κρατάμε τα 2/3 περίπου που θα χρωματίσουμε με το χρώμα που θελουμε να έχει η τσάντα (το υπόλοιπο 1/3 το τυλίγουμε σφιχτά σε ζελατίνη να μην ξεραθεί για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα για την κατασκευή των καλλυντικών). Εγώ το χρωμάτισα σκούρο ροζ. Το ανοίγουμε σε φύλλο διαστάσεων 37x47εκ. περίπου.

  6. 6

    Σ' αυτή τη φάση και πριν το στρώσουμε στην τούρτα, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια με τα κατάλληλα εργαλεία αν διαθέτουμε, ή απλά με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι, χαράσσοντάς το διαγώνια, χωρίς να φτάσουμε βαθυά για να μην το σκίσουμε.

  7. 7

    Στρώνουμε το φύλλο στην καλά παγωμένη τούρτα. Για μένα, αυτό ήταν το δυσκολότερο σημείο όλης της παρασκευής. Θέλει προσοχή, σταθερό χέρι και υπομονή, γιατί δεν πρόκειται για μια απλή στρογγυλη τούρτα, έχει καμπύλες και η ζαχαρόπαστα δεν στρώνει πολύ εύκολα.

  8. 8

    Αν έχουμε το ειδικό εργαλείο, φτιάχνουμε κορδονια ιδίου χρώματος για να βάλουμε περιμετρικά στην τούρτα, πάνω-κάτω, ώστε να δείχνει πιο αληθινή. Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα πλάσουμε με τα χέρια, απλά δεν θα βγουν τόσο λεπτά και θα σπάνε εύκολα. Μπορούμε όμως να τα φτιάχνουμε κομμάτι κομμάτι και να τα κολλάμε με πινελάκι βουτηγμένο σε ελάχιστο νερό που θα περνάμε περιμετρικά σε οποιοδήποτε σημείο της τούρτας θέλουμε να κολλήσουμε κάτι.

  9. 9

    Εγώ έβαλα και ασημένια κουφετάκια για πιο στρας εμφάνιση.

  10. 10

    Μετά φτιάχνουμε το φερμουάρ. Ανοίγουμε λεπτή λωρίδα στο ίδιο χρώμα (αν έχουμε ασημί, ακόμα καλύτερα για αντίθεση) και με μαχαιράκι χαράζουμε γραμμούλες και φτιαχνουμε και το κλιπσάκι.

  11. 11

    Το κολλάμε στο πάνω μέρος με λίγο νεράκι.

  12. 12

    Το τσαντάκι είναι έτοιμο και τελειώνουμε φτιάχνοντας τα καλλυντικά της αρεσκείας μας χρωματίζοντας σε διάφορα χρώματα το υπόλοιπο μαγικό γλάσο που φυλάξαμε στη ζελατίνη. Εγώ έφτιαξα πινέλο, σκιά και κραγιόν. Εσείς μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να φτιάξετε πολλά περισσότερα (π.χ. ρουζ, καθρεπτάκι, σκιές, μανό, κολιέ κλπ).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (15)

Fatsoula3
Fatsoula3 @Fatsoula3
Καλά εντάξει τι να πω...είσαι θεά!!!!!! Γεια στα χέρια σου είναι τέλεια, και οι οδηγίες άψογες για μας τις αρχάριες!Σε ευχαριστούμε και συγχαρητήρια και πάλι!!!

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα