Τούρτα τσουρεκιού
Λίγα μυστικά ακόμα
Κρέμα βανίλιας εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη. Αν θέλετε να φτιάξετε έχει κι εδώ στο σάιτ ωραιότατες συνταγές.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την μαργαρίνη, προσθέτουμε το γάλα κι όταν γίνει χλιαρό (όχι πολύ ζεστό ή κρύο, θα καεί η μαγιά) ρίχνουμε την μαγιά και τη διαλύουμε.
-
2
Σε άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει τα στέρεα υλικά της ζύμης και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα της μαγιάς.
-
3
Ζυμώνουμε να γίνει μια ωραία ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά περίπου, να διπλασιαστεί.
-
4
Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και καλύπτουμε τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού διαμέτρου περίπου 24cm.
-
5
Από πάνω ρίχνουμε σχεδόν όλη την κρέμα βανίλιας.
-
6
Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο ορθογώνιο, περίπου 30Χ25 και αλείφουμε με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζαχαρη και κανέλα και τυλίγουμε σε ρολό.
-
7
Κόβουμε σε 8 ισομεγέθη κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στη στρώση της βανίλιας, βάζοντας ένα στο κέντρο και τα υπόλοιπα γύρω γύρω αφήνοντας κενά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κιόλας.
-
8
Αλείφουμε με γάλα και βάζουμε στο κεντρο του κάθε στρογγυλού κομματιού λίγη άπό την κρέμα βανίλιας που αφήσαμε. (Δείτε και δίπλα στις φωτό πώς θα μοιάζει.)
-
9
Αφήνουμε πάλι 30 λεπτά να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
-
10
Φτιάχνουμε το γλάσο μας με 2 κ.σ. νερό και άχνη μέχρι να γίνει το γλάσο μας και περιχύνουμε το γλυκό. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (5)