Sol81
Sol81 @cook_8455186

Λίγα μυστικά ακόμα

Κρέμα βανίλιας εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη. Αν θέλετε να φτιάξετε έχει κι εδώ στο σάιτ ωραιότατες συνταγές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 250 ml. γάλα
  3. 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  4. 75 γρ. μαργαρίνη
  5. 100 γρ. ζαχαρη
  6. 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  7. 500 γρ. αλεύρι
  8. Για τη γέμιση
  9. 5 κ.σ. μαργαρίνη
  10. 5 κ.σ. ζαχαρη
  11. 1/2 κ.γ. κανέλα
  12. 250 ml. κρέμα βανίλια
  13. Γάλα για το άλειμμα
  14. Άχνη και νερό για το γλάσο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την μαργαρίνη, προσθέτουμε το γάλα κι όταν γίνει χλιαρό (όχι πολύ ζεστό ή κρύο, θα καεί η μαγιά) ρίχνουμε την μαγιά και τη διαλύουμε.

  2. 2

    Σε άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει τα στέρεα υλικά της ζύμης και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα της μαγιάς.

  3. 3

    Ζυμώνουμε να γίνει μια ωραία ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά περίπου, να διπλασιαστεί.

  4. 4

    Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και καλύπτουμε τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού διαμέτρου περίπου 24cm.

  5. 5

    Από πάνω ρίχνουμε σχεδόν όλη την κρέμα βανίλιας.

  6. 6

    Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο ορθογώνιο, περίπου 30Χ25 και αλείφουμε με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζαχαρη και κανέλα και τυλίγουμε σε ρολό.

  7. 7

    Κόβουμε σε 8 ισομεγέθη κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στη στρώση της βανίλιας, βάζοντας ένα στο κέντρο και τα υπόλοιπα γύρω γύρω αφήνοντας κενά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κιόλας.

  8. 8

    Αλείφουμε με γάλα και βάζουμε στο κεντρο του κάθε στρογγυλού κομματιού λίγη άπό την κρέμα βανίλιας που αφήσαμε. (Δείτε και δίπλα στις φωτό πώς θα μοιάζει.)

  9. 9

    Αφήνουμε πάλι 30 λεπτά να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

  10. 10

    Φτιάχνουμε το γλάσο μας με 2 κ.σ. νερό και άχνη μέχρι να γίνει το γλάσο μας και περιχύνουμε το γλυκό. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Sol81
Sol81 @cook_8455186
Να πω ότι αν δείτε πως αρπάζει από πάνω προς το τέλος του ψησίματος, απλά σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο κι επίσης όταν το βγάλετε από το φούρνο σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα για να διατηρηθεί μαλακό.

Από

Sol81
Sol81 @cook_8455186
στις