Τούρτα ζαχαρούχα
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε κάποια γνωστή μου που κατάγεται από τη Ρωσία και την ονομάζουν ιντιάλ, εγώ την ονόμασα ζαχαρούχα γιατί περιέχει πολύ ζαχαρούχο γάλα.... πάντως είναι πεντανόστιμη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κουτιά βράστε τα από την προηγουμένη το βράδυ για να είναι έτοιμα. Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
6 αβγά
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 κοφτή κ.σ σόδα
-
1 κοφτή κ.σ ξύδι
-
3 κ.σ μέλι
-
3 κ.σ κονιάκ
-
3,5 ποτήρια φαρίνα (όχι πολύ γεμάτα)
-
Για την κρέμα
-
3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
-
1 1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο μαλακό (όχι λιωμένο)
-
1 1/2 κούπα αλεσμένα καρύδια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό θα βράσετε τα κουτιά με το γάλα (έτσι όπως είναι, χωρίς να τα ανοίξετε) για 3 ώρες και όταν θα εξατμίζεται το νερό θα προσθέτετε ζεστό.
-
2
Θα ανακατέψετε το ξύδι με τη σόδα.
-
3
Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα. Προσθέτετε το ξύδι-σόδα, κατόπιν το μέλι, το κονιάκ και στο τέλος τη φαρίνα.
-
4
Σε στρόγγυλο ταψί (διαμ.36) στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και βάζεται το ΜΙΣΟ μίγμα. Το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20΄(ανάλογα με το φούρνο). Το βγάζετε και κάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.
-
5
Ετοιμασία κρέμαςΜόλις βράσετε για 3 ΩΡΕΣ τα κουτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα ανοίγετε (το ζαχαρούχο θα έχει χρώμα καφέ) και τα χτυπάτε με το βούτηρο και μετά προσθέτετε τα καρύδια.
-
6
Βάζετε τα παντεσπάνια πάνω στο πάγκο και κόβετε γύρω-γύρω 2-3 εκ. Αυτά που κόψατε τα βάζετε στο μπλέντερ να γίνουν τρίμματα.
-
7
Κόβετε τα παντεσπάνια στη μέση (θα γίνουν 4 δίσκοι). Τοποθετείτε τον ένα δίσκο στην πιατέλα που θα σερβίρετε, βάζετε μία στρώση κρέμας, συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με κρέμα. Μετά παίρνετε τα τρίμματα και τα πασπαλίζετε πάνω στην επιφάνεια.
Σχόλια (31)