Τούρτα ζαχαρούχα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Αλεξανδρούπολη

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε κάποια γνωστή μου που κατάγεται από τη Ρωσία και την ονομάζουν ιντιάλ, εγώ την ονόμασα ζαχαρούχα γιατί περιέχει πολύ ζαχαρούχο γάλα.... πάντως είναι πεντανόστιμη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κουτιά βράστε τα από την προηγουμένη το βράδυ για να είναι έτοιμα. Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  2. 1 κοφτή κ.σ σόδα
  3. 1 κοφτή κ.σ ξύδι
  4. 3 κ.σ μέλι
  5. 3 κ.σ κονιάκ
  6. 3,5 ποτήρια φαρίνα (όχι πολύ γεμάτα)
  7. Για την κρέμα
  8. 1 1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο μαλακό (όχι λιωμένο)
  9. 1 1/2 κούπα αλεσμένα καρύδια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό θα βράσετε τα κουτιά με το γάλα (έτσι όπως είναι, χωρίς να τα ανοίξετε) για 3 ώρες και όταν θα εξατμίζεται το νερό θα προσθέτετε ζεστό.

  2. 2

    Θα ανακατέψετε το ξύδι με τη σόδα.

  3. 3

    Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα. Προσθέτετε το ξύδι-σόδα, κατόπιν το μέλι, το κονιάκ και στο τέλος τη φαρίνα.

  4. 4

    Σε στρόγγυλο ταψί (διαμ.36) στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και βάζεται το ΜΙΣΟ μίγμα. Το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20΄(ανάλογα με το φούρνο). Το βγάζετε και κάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.

  5. 5

    Ετοιμασία κρέμαςΜόλις βράσετε για 3 ΩΡΕΣ τα κουτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα ανοίγετε (το ζαχαρούχο θα έχει χρώμα καφέ) και τα χτυπάτε με το βούτηρο και μετά προσθέτετε τα καρύδια.

  6. 6

    Βάζετε τα παντεσπάνια πάνω στο πάγκο και κόβετε γύρω-γύρω 2-3 εκ. Αυτά που κόψατε τα βάζετε στο μπλέντερ να γίνουν τρίμματα.

  7. 7

    Κόβετε τα παντεσπάνια στη μέση (θα γίνουν 4 δίσκοι). Τοποθετείτε τον ένα δίσκο στην πιατέλα που θα σερβίρετε, βάζετε μία στρώση κρέμας, συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με κρέμα. Μετά παίρνετε τα τρίμματα και τα πασπαλίζετε πάνω στην επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (31)

Evi H.
Evi H. @cook_8450111
Επιτέλους! Ξέρεις πόσο καιρό έψαχνα αυτή τη συνταγή; Την έφτιαχναν κάτι γειτόνισσες μας από τη Γεωργία, όταν ήμουν πολύ μικρή, και θυμάμαι ακόμα τα σκιρτήματα στον ουρανίσκο μου! Είχα φάει τον κόσμο να τη βρω! Σου δίνω 5 πηρουνάκια προκαταβολικά και να ξέρεις είναι η πρώτη φορά που τα δίνω χωρίς να έχω φτιάξει τη συνταγή.. Επιφυλάσσομαι και για όταν την φτιάξω. Ευχαριστώ!

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη