Τούρτα Ζάχερ
Τούρτα Ζάχερ με φουντούκια και σοκολάτα
Υλικά
-
250 γρ φουντούκια
-
35 γρ κορν φλάουρ
-
75 γρ τριμμένη σοκολάτα
-
20 γρ κακάο
-
1/2 κουταλάκι τσαγιού κανέλα, κάρδαμο και βανίλια
-
7 αυγά
-
175 γρ ζάχαρη
-
2 κουταλιές σούπας νερό
-
τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα
-
200 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
-
Γκλασο
-
150 γρ κουβερτούρα
-
125 γρ μαλακό βουτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβετε τα φουντούκια στο μίξερ σχεδόν να γίνουν σκόνη, τα ανακατεύετε με το κορν φλάουρ, τη σοκολάτα την τριμμένη, το κακάο και τα μπαχαρικά.
-
2
Χτυπάτε τους κρόκους με 125 γρ ζάχαρη και το νερό (2 κουταλιές) ώσπου να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.
-
3
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ)
-
4
Προσθετετε το μείγμα από τα κρόκους στα φουντουκιά και ανακατεύετε, στη συνέχεια ρίχνετε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και το ανακατεύετε πάλι ελαφρά και με κόφτες κυκλικές κινήσεις.
-
5
Βουτυρώνετε μια φόρμα καλά (24 εκ διάμετρος) και την πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε μέσα τη ζύμη και ψήνετε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
-
6
Βγάζετε το γλυκό όταν ψηθεί από την φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
-
7
Το αλείφετε όλο με μαρμελάδα αφού την έχετε ζεστάνει λίγο.
-
8
Γκλασοκόβετε την κουβερτούρα και την λιώνετε μπαιν μαρι, προσέθετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
-
9
Περιχύνετε το γλυκό με το μείγμα, προσεχτικά να πάει παντού.
Σχόλια