Τούρτα...nescafe

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ελαφριά και νόστιμη!!!

Τούρτα...nescafe

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • 5 αβγά
  • 1-2 κ.γ. κακάο

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. nescafe

Για την κρέμα:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτάκι morfat
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κουβερτούρα και 1/2 κ.σ βούτυρο λιωμένα σε μπεν-μαρί (για τη διακόσμηση)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (κοσκινισμένα) ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε κακάο ανάλογα με το πόσο σκούρο το θέλουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί (εγώ χρησιμοποίησα Νο 29) στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20΄.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντάς το για 3-4΄.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το morfat και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο και το κακάο.
  4. Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι, βάζουμε μια παχιά στρώση κρέμας, το 2ο κομμάτι παντεσπάνι, ράντισμα με σιρόπι, υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε από πάνω την κουβερτούρα.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-2-13  
    πολυ ωραια φωτογραφία
    #
    Σχόλιο από linaraki, 24-2-13  
    Μπράβο σου φαινεται πού νόστιμη, θα τη δοκιμάσω!!!!
    #
    Σχόλιο από katia teneva, 2-3-13  
    katapliktiko gliko!yperohi sintagi!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 3-3-13  
    katia teneva, σ΄ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 9-11-13  
    Λοιπόν, εγώ την έφτιαξα αντικαθιστώντας το παντεσπάνι με μπισκότα σαβουαγιάρ. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή που ταυτόχρονα σου εξοικονομεί χρόνο, αν για κάποιο λόγο βιάζεσαι.Η κρέμα είναι τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από fouga, 27-11-13  
    Τέλεια συνταγή! Την έφτιαξα εχθές ακριβώς όπως λέει η συνταγή και άρεσε πάρα πολύ σε όλους που την γεύτηκαν! Τώρα έγινε το αγαπημένο μου γλυκό!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 27-11-13  
    Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για την προτίμησή σας.
    #
    Σχόλιο από fanoulini, 30-11-13  
    την έφτιαξα σήμερα για τα γενέθλια της μανούλας μου..τέλεια έγινε.....η κρέμα είναι φανταστικη..α ετριψα σοκοφρετα απο πανω..αντι για κουβερτούρα ..
    #
    Σχόλιο από verinikr, 24-12-13  
    θα την κάνω σήμερα για το αυριανό χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα επανέλθω για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από verinikr, 26-12-13  
    Ελαφριά και γευστική αν και θα ήθελα πιο έντονη τη γεύση του καφέ.....το σιρόπι είναι πολύ δεν το χρησιμοποίησα όλο....η κουβερτούρα χρειάζεται κι άλλο βούτυρο,με δυσκόλεψε γιατί δεν έπεφτε εύκολα και στο κόψιμο έσπαζε και διέλυε το κομμάτι.....την επόμενη φορά θα κάνω πιο ρευστό γλάσο...σε γενικές γραμμές μου άρεσε
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 27-12-13  
    Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ που τιμήσατε τη συνταγή!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα.Κ., 25-9-14  
    Είναι εξαιρετικό γλυκό, εξαιρετικο! Ευχαριστούμε! Γρήγορο, εύκολο, οικονομικο και τοοοοοοσο νόστιμο!!! Μπραβο για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 25-9-14  
    Θα την κανω σιγουρα.Για το γλασσο αν θελετε επειδη το εχω δοκιμασει 1 κουβερτουρα με 4 κουταλιες της σουπας νερο,μολις γινει ρευστη την βαζουμε σε κορνε την αφηνουμε να κρυωσει οσο να τρεχει αργα ομως να μην σκληρυνει και κανουμε σχεδια.Γινεται κρατσανιστη μολις κρυωσει!
    #
    Σχόλιο από Rena76, 16-6-15  

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-2-13  
    πολυ ωραια φωτογραφία
    #
    Σχόλιο από linaraki, 24-2-13  
    Μπράβο σου φαινεται πού νόστιμη, θα τη δοκιμάσω!!!!
    #
    Σχόλιο από katia teneva, 2-3-13  
    katapliktiko gliko!yperohi sintagi!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 3-3-13  
    katia teneva, σ΄ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από fouga, 27-11-13  
    Τέλεια συνταγή! Την έφτιαξα εχθές ακριβώς όπως λέει η συνταγή και άρεσε πάρα πολύ σε όλους που την γεύτηκαν! Τώρα έγινε το αγαπημένο μου γλυκό!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 27-11-13  
    Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για την προτίμησή σας.
    #
    Σχόλιο από verinikr, 24-12-13  
    θα την κάνω σήμερα για το αυριανό χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα επανέλθω για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από verinikr, 26-12-13  
    Ελαφριά και γευστική αν και θα ήθελα πιο έντονη τη γεύση του καφέ.....το σιρόπι είναι πολύ δεν το χρησιμοποίησα όλο....η κουβερτούρα χρειάζεται κι άλλο βούτυρο,με δυσκόλεψε γιατί δεν έπεφτε εύκολα και στο κόψιμο έσπαζε και διέλυε το κομμάτι.....την επόμενη φορά θα κάνω πιο ρευστό γλάσο...σε γενικές γραμμές μου άρεσε
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 27-12-13  
    Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ που τιμήσατε τη συνταγή!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα.Κ., 25-9-14  
    Είναι εξαιρετικό γλυκό, εξαιρετικο! Ευχαριστούμε! Γρήγορο, εύκολο, οικονομικο και τοοοοοοσο νόστιμο!!! Μπραβο για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 25-9-14  
    Θα την κανω σιγουρα.Για το γλασσο αν θελετε επειδη το εχω δοκιμασει 1 κουβερτουρα με 4 κουταλιες της σουπας νερο,μολις γινει ρευστη την βαζουμε σε κορνε την αφηνουμε να κρυωσει οσο να τρεχει αργα ομως να μην σκληρυνει και κανουμε σχεδια.Γινεται κρατσανιστη μολις κρυωσει!
    #
    Σχόλιο από Rena76, 16-6-15  

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 9-11-13  
    Λοιπόν, εγώ την έφτιαξα αντικαθιστώντας το παντεσπάνι με μπισκότα σαβουαγιάρ. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή που ταυτόχρονα σου εξοικονομεί χρόνο, αν για κάποιο λόγο βιάζεσαι.Η κρέμα είναι τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από fanoulini, 30-11-13  
    την έφτιαξα σήμερα για τα γενέθλια της μανούλας μου..τέλεια έγινε.....η κρέμα είναι φανταστικη..α ετριψα σοκοφρετα απο πανω..αντι για κουβερτούρα ..

    Σχετικά άρθρα

    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΤΟΥΡΤΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 132 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    nostimnies
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της sofia.kourtidou
    ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της dionysiatsa
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    συνταγες
    Ένα βιβλίο 249 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian