Τούρτα...nescafe

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κούπα αλεύρι
  4. 2 κ.γ. baking powder
  5. 1 βανίλια
  6. 1-2 κ.γ. κακάο
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 κούπες νερό
  9. 8 κ.σ. ζάχαρη
  10. 1 κ.σ. nescafe
  11. Για την κρέμα
  12. 1 κουτάκι morfat
  13. 1 κ.σ. κακάο
  14. 1 κουβερτούρα και 1/2 κ.σ βούτυρο λιωμένα σε μπεν-μαρί (για τη διακόσμηση)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (κοσκινισμένα) ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε κακάο ανάλογα με το πόσο σκούρο το θέλουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί (εγώ χρησιμοποίησα Νο 29) στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20΄.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντάς το για 3-4΄.

  3. 3

    Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το morfat και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο και το κακάο.

  4. 4

    Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι, βάζουμε μια παχιά στρώση κρέμας, το 2ο κομμάτι παντεσπάνι, ράντισμα με σιρόπι, υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε από πάνω την κουβερτούρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη