Traditional West Country Apple Cake
Μία εύκολη και νόστιμη αγγλική συνταγή, τόσο γευστική που όταν το έφτιαξα εξαφανίστηκε όλο το πυρέξ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή! Ο χυμός μήλου μπορεί να μην προστεθεί όλος στο μείγμα γιατί δεν θέλουμε να είναι πολυ νερουλό ή πολύ μαλακό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς στη ρύθμιση "πάνω-κάτω".
-
2
Παίρνετε τα μήλα, τα πλένετε, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε στον τρίφτη. Στίβετε με τα χέρια σας το τριμμένο μήλο και το βάζετε σε ένα μπώλ, ενώ σε ένα ποτήρι κρατάτε το χυμό που στίψατε.
-
3
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύετε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα αυγά.
-
4
Έπειτα, ρίξτε το τριμμένο μήλο, το αλεύρι, τις σταφίδες, την κανέλλα, το γαρίφαλλο και ανακατέψτε καλά.
-
5
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε λίγο από το χυμό του μήλου ενώ παράλληλα ανακατεύετε το μείγμα. Ρίχνετε τόσο χυμό όσο χρειάζετε για να γίνει λίγο πιο μαλακό το μείγμα.
-
6
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί.
-
7
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το topping μέχρι το νεό μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
-
8
Ρίχνετε τα "ψιχουλάκια" πάνω από το μείγμα του ταψιού ή του πυρέξ.
-
9
Ψήνετε στο φούρνο για 55 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια