Τραγανά φιλέτα γλώσσας με σως εσπεριδοειδών

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
YiotaV
YiotaV @PanVasil
Πειραιάς

Νόστιμο ψαράκι που θα αγαπήσουν ακόμα και τα παιδιά σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γλώσσα είναι από τα ελάχιστα ψάρια που αγαπούν το βούτυρο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Επίσης, το ψάρι μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας να σας το φιλετιάσει ή διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κατεψυγμένα φιλέτα.Ταιριάζει υπέροχα με αρωματικά ρύζια ή με μπασμάτι στον ατμό, για πιο ελαφριά γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
3 άτομα
  1. 10-12 φιλέτα γλώσσας
  2. διάφορα αρωματικά βότανα για ψάρι (υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο)
  3. 1 πρέζα φρέσκο λεμονόχορτο (lemongrass)
  4. 10 κ.σ. αλεύρι
  5. 5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. σάλτσα εσπεριδοειδών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φιλετάρουμε το ψάρι και το μαρινάρουμε για 2 ώρες με το αλάτι, το πιπέρι, τα βότανα και το λεμονόχορτο.

  2. 2

    Στην συνέχεια το αλευρώνουμε ελαφρά, τινάζοντας να φύγει όσο αλεύρι δεν έχει κολλήσει πάνω στο ψάρι.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσέχοντας να μην μαυρίσει.

  4. 4

    Όταν κάψει το λάδι προσθέτουμε ένα ένα τα φιλέτα, καταρχήν από την πλευρά που βρισκόταν η πέτσα που είναι πιο σκληρή.

  5. 5

    Όταν ροδίσει, γυρνάμε με σπάτουλα και στην δεύτερη πλευρά.

  6. 6

    Κάθε φιλέτο που ροδίζει το τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολα.

  7. 7

    Όταν τηγανιστούν όλα τα ψάρια, τα τελειώνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου σε κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά αλλά να μην ξεραθούν.

  8. 8

    Σερβίρουμε με σως εσπεριδοειδών (https://cookpad.com/gr/sintages/3087417-saltsa-esperidoeidon-gia-kotopoulo-kai-psari).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

YiotaV
YiotaV @PanVasil
στις
Πειραιάς