Τραγανά φιλέτα γλώσσας με σως εσπεριδοειδών
Νόστιμο ψαράκι που θα αγαπήσουν ακόμα και τα παιδιά σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γλώσσα είναι από τα ελάχιστα ψάρια που αγαπούν το βούτυρο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Επίσης, το ψάρι μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας να σας το φιλετιάσει ή διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κατεψυγμένα φιλέτα.Ταιριάζει υπέροχα με αρωματικά ρύζια ή με μπασμάτι στον ατμό, για πιο ελαφριά γεύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φιλετάρουμε το ψάρι και το μαρινάρουμε για 2 ώρες με το αλάτι, το πιπέρι, τα βότανα και το λεμονόχορτο.
-
2
Στην συνέχεια το αλευρώνουμε ελαφρά, τινάζοντας να φύγει όσο αλεύρι δεν έχει κολλήσει πάνω στο ψάρι.
-
3
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσέχοντας να μην μαυρίσει.
-
4
Όταν κάψει το λάδι προσθέτουμε ένα ένα τα φιλέτα, καταρχήν από την πλευρά που βρισκόταν η πέτσα που είναι πιο σκληρή.
-
5
Όταν ροδίσει, γυρνάμε με σπάτουλα και στην δεύτερη πλευρά.
-
6
Κάθε φιλέτο που ροδίζει το τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολα.
-
7
Όταν τηγανιστούν όλα τα ψάρια, τα τελειώνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου σε κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά αλλά να μην ξεραθούν.
-
8
Σερβίρουμε με σως εσπεριδοειδών (https://cookpad.com/gr/sintages/3087417-saltsa-esperidoeidon-gia-kotopoulo-kai-psari).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια