Τραγανά κολοκυθάκια σαν τηγανητά
Την συνταγή αυτή τη σκέφτηκα την περίοδο που έκανα διατροφή. Είναι μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στα τηγανητά κολοκυθάκια και πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά. Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μου αρέσει να βάζω και λίγη γλυκιά πάπρικα στο αλεύρι.Επίσης πολύ ωραία γίνονται αν όταν τα σερβίρουμε τα περιχίσουμε με σταγόνες ωμού ελαιολάδου, λίγο ξύδι μπαλσάμικο και λιωμένο σκόρδο! Γιαμ!Αυτό είναι και το ιδανικό για τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης.Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
Φρέσκα κολοκυθάκια (όσα θέλετε, ανάλογα με τα άτομα)
-
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
Αλάτι - Πιπέρι
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου πέντε χιλιοστών.
-
2
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βουτάμε μία μία σε αλεύρι.
-
3
Στη συνέχεια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τις τοποθετώ σαν ντόμινο και τις περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο. Περίπου 1 φλ. του ελληνικού καφέ.
-
4
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα κατά προτίμηση) ώσπου να ροδίσουν.
Σχόλια (111)