Τραγανά κριτσίνια
Απολαυστικό σνάκ που συνοδεύεται με βούτυρο και μέλι ή τυρί και σαλαμι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανοίγουμε τον φούρνο για 5' και έτσι έχουμε ζεστό μέρος για να αφήσουμε τις ζύμες μας να ξεκουραστούν.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
-
250 ml ελαιόλαδο
-
300 ml νερό χλιαρό
-
1 φακ. ξηρή μαγιά
-
2 πρέζες αλάτι
-
2 πρέζες ρίγανη
-
σουσάμι μαύρο και άσπρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε 1 λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο,το αλάτι,την ρίγανη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Προσθέτουμε την μαγιά (αδιάλυτη) και το νερό.
-
3
Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
-
4
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης,.ανοίγουμε με τον πλάστη, να λεπτύνει η ζύμη και χαράζουμε μπαστουνάκια με 1 μαχαίρι.
-
5
Αλείφουμε με λίγο νερό για να κολλήσει το σουσάμι.
-
6
Βάζουμε τα κριτσίνια σε ταψιά με λαδόκολλα.
-
7
Τα αφήνουμε 30' να ξεκουραστούν.
-
8
Τα ψήνουμε για 25' στους 180°.
-
9
Κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 30'.
Σχόλια (2)
Τραγανά χωρίς να είναι ξερά και νόστιμα.
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να προσθέσω στην ζύμη κεφαλοτύρι ή άλλο ξηρό κίτρινο τυρί.
Μπράβο σου !