ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Πεντανόστιμα μπισκότα σοκολάτας που τρώγονται μανιωδώς

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την κάνω πολλά χρόνια. Την είχα βρει σε ένα ένθετο εφημερίδας από το οποίο έχω κρατήσει μόνο την σελίδα με την συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 Minutes
28 με 30 κομμάτια
  1. 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  2. 7 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
  3. 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 κουτ. γλυκού εσάς βανίλιας
  5. 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τς χρήσεις
  6. 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
  7. 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρολίτσα, σε σιγανή φωτιά βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

  2. 2

    Βγάζουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα ανακατεύοντας καλά το μείγμα κάθε φορά.

  3. 3

    Ρίχνουμε την εσάνς βανίλιας και ξανά ανακατεύουμε.

  4. 4

    Σε μία λεκανίτσα έχουμε βάλει το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

  5. 5

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και βάζουμε την κατσαρόλα (με το μείγμα)..) στο ψυγείο για μία ώρα.

  6. 6

    Μετά από την μία ώρα, προθεμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.

  7. 7

    Βάλτε τηνζάχαρη άχνη σε ένα βαθύ μπωλάκι.

  8. 8

    Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνετε μικρά μπαλάκια (μικρότερα από μανταρίνι) και με τα χέρια τα στρογγυλεύετε λιγάκι. Τα βάζετε στο μπωλ (ένα - ένα) με την ζάχαρη άχνη να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια και με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε αφού πρώτα τινάξετε την περιτή άχνη.

  9. 9

    Τα τοποθετείται σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα και τα ψήνετε για περίπου 10-15 λεπτά

  10. 10

    Προσοχή να μην ξεγελαστείτε και τα ψήσετε παραπάνω, θα σκληρύνουν.

  11. 11

    Αφού ψηθούν αφήστε τα στην λαμαρίνα για 2 λεπτάκια και μετά βάλτε τα επάνω σε μία σχαρίτσα να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

virginia
virginia @cook_8449664
Είναι τραγανά απ\'έξω και μαλακά από μέσα ή τραγανά μέσα-έξω?

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα