Τραγανιστά μπισκοτάκια με καρύδα
Mπισκοτάκια με καρύδα και πορτοκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η ζύμη είναι λίγο νερουλή προσθέστε ακόμη λίγο αλεύρι. Τοποθετείστε τα σε αεροστεγές σκευος για να μήν υγρανθούν. Η ζύμη αυτή φτιάχνει πάρα πολλά μπισκοτάκια αν θέλετε κάνετε τη μισή είναι τρέλλα!!!
Υλικά
-
4 αυγά
-
2 ποτήρια ινδοκάρυδο
-
χυμό 2 πορτοκαλιών
-
ξύσμα 1 λεμονιού
-
1 βούτυρο σπράϋ μικρό
-
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
-
1 κιλό αλέυρι ζαχαροπλαστικής
-
3 κουταλάκια baking powder
-
1 βανίλια σκόνη
-
1 ποτήρι ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το χυμό πορτοκαλιού, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
-
2
Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο σπράϋ με τη ζάχαρη το λάδι και το ξύσμα λεμονιού, ακολούθως ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος τη βανίλια.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μίγμα ινδοκάρυδου στη ζύμη των αυγών.
-
4
Βάζουμε τη ζύμη σε μεταλλικό κορνέ και κάνουμε μακρόστενα μπισκοτάκια.
-
5
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια