κύρια φωτογραφία συνταγής Τραχανότο του Άκη
VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
,

Τραχανάς μαγειρεμένος με την τεχνική του ριζότο από τον Άκη και το Πρωινό του Mega.Έφαγα και εγώ που σιχαίνομαι τον τραχανά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τελική μορφή θα είναι όπως του ριζότο δηλαδή ζουμερό και χυλωμένο. Ήταν τόσο τέλειο που δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία.Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε σωταρισμένο κοτόπουλο.Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
4 άτομα
  1. 250 γρ.τραχανά ξινό
  2. 1 πράσο σε ροδέλες
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2-3 ντομάτες αλεσμένες
  5. 1-2 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένο
  6. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (περ.1 λίτρο)
  7. αλάτι-πιπέρι
  8. 1 κουτ.σουπ. βούτυρο
  9. λίγο τριμμένο τυρί
  10. λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρω τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, εκτός της ντομάτας. Ρίχνω και τον τραχανά να σωταριστεί ελαφρά. Προσθέτω τις ντομάτες.

  2. 2

    Έχω καυτό το ζωμό και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά τόσο ζωμό ώστε να καλύπτεται ο τραχανάς. Ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά προσθέτω ζωμό όταν εξατμίζεται.

  3. 3

    Συνεχίζω τη διαδικασία για 10 περίπου λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει ο τραχανάς.

  4. 4

    Τελειώνω με το βούτυρο και το τυρί (παρμεζάνα,κεφαλοτύρι,φέτα...) Αφήνω 2-3 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι και σερβίρω αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
Με αυτή την τεχνική, φτιάχνω τον τραχανά πολλά χρόνια, αλλάζοντας κάθε φορά τα υλικά. Είναι super!

Από

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
στις
,