Τραχανότο του Άκη
Τραχανάς μαγειρεμένος με την τεχνική του ριζότο από τον Άκη και το Πρωινό του Mega.Έφαγα και εγώ που σιχαίνομαι τον τραχανά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η τελική μορφή θα είναι όπως του ριζότο δηλαδή ζουμερό και χυλωμένο. Ήταν τόσο τέλειο που δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία.Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε σωταρισμένο κοτόπουλο.Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρω τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, εκτός της ντομάτας. Ρίχνω και τον τραχανά να σωταριστεί ελαφρά. Προσθέτω τις ντομάτες.
-
2
Έχω καυτό το ζωμό και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά τόσο ζωμό ώστε να καλύπτεται ο τραχανάς. Ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά προσθέτω ζωμό όταν εξατμίζεται.
-
3
Συνεχίζω τη διαδικασία για 10 περίπου λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει ο τραχανάς.
-
4
Τελειώνω με το βούτυρο και το τυρί (παρμεζάνα,κεφαλοτύρι,φέτα...) Αφήνω 2-3 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι και σερβίρω αμέσως.
Σχόλια (23)