Τρυφερά κουλουράκια μελιού
Ψάχνοντας να βρω μια συνταγή για κουλουράκια, που να μην έχει ζάχαρη, έπεσα σε αυτή του Παρλιάρου. Η αλήθεια είναι ότι η ποσότητα του μελιού τα κάνει ίσως και ασύμφορα, αλλά είναι νόστιμα πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην τα στριμώξετε στο ταψί, γιατί απλώνουν και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους, χάνοντας έτσι το στρόγγυλο σχήμα τους. Η πηγή της συνταγής είναι από το site της Καθημερινής.Τρώγονται και ζεστά και κρύα. Καλή απόλαυση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι στο μίξερ με το εξάρτημα που λέγεται φτερό, έως ότου αφρατέψουν, προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
-
2
Αν δεν έχουμε φτερό, εξίσου καλή δουλειά κάνει και το απλό εξάρτημα ενός μίξερ χειρός.
-
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
-
4
Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή δύο κουταλάκια φτιάχνουμε μικρά μπισκότα πάνω σε μία λαδόκολλα.
-
5
Μη δώσετε καθόλου σημασία στο σχήμα που έχουν πάνω στη λαδόκολλα πριν ψηθούν. Στα 2 πρώτα λεπτά που θα είναι στο φούρνο, θα απλώσουν και θα πάρουν στρογγυλό σχήμα.
-
6
Τα ψήνουμε για 12 λεπτά, προσέχοντας να μη σκουρύνουν πολύ γιατί σκληραίνουν.
-
7
Εάν θέλουμε, αφού κρυώσουν, «κολλάμε» τα μπισκότα ανά δύο με μία βουτυρόκρεμα που θα φτιάξουμε «χτυπώντας» στο μίξερ 200 γρ. βούτυρο με 50 γρ. μέλι.
Σχόλια (2)