κύρια φωτογραφία συνταγής Τρυφερά κουλουράκια μελιού
anastasios_
anastasios_ @cook_8453363
Θεσσαλονίκη,

Ψάχνοντας να βρω μια συνταγή για κουλουράκια, που να μην έχει ζάχαρη, έπεσα σε αυτή του Παρλιάρου. Η αλήθεια είναι ότι η ποσότητα του μελιού τα κάνει ίσως και ασύμφορα, αλλά είναι νόστιμα πολύ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τα στριμώξετε στο ταψί, γιατί απλώνουν και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους, χάνοντας έτσι το στρόγγυλο σχήμα τους. Η πηγή της συνταγής είναι από το site της Καθημερινής.Τρώγονται και ζεστά και κρύα. Καλή απόλαυση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 Minutes
Σχεδόν 2 ταψιά
  1. 250 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  2. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  4. 125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι στο μίξερ με το εξάρτημα που λέγεται φτερό, έως ότου αφρατέψουν, προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

  2. 2

    Αν δεν έχουμε φτερό, εξίσου καλή δουλειά κάνει και το απλό εξάρτημα ενός μίξερ χειρός.

  3. 3

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

  4. 4

    Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή δύο κουταλάκια φτιάχνουμε μικρά μπισκότα πάνω σε μία λαδόκολλα.

  5. 5

    Μη δώσετε καθόλου σημασία στο σχήμα που έχουν πάνω στη λαδόκολλα πριν ψηθούν. Στα 2 πρώτα λεπτά που θα είναι στο φούρνο, θα απλώσουν και θα πάρουν στρογγυλό σχήμα.

  6. 6

    Τα ψήνουμε για 12 λεπτά, προσέχοντας να μη σκουρύνουν πολύ γιατί σκληραίνουν.

  7. 7

    Εάν θέλουμε, αφού κρυώσουν, «κολλάμε» τα μπισκότα ανά δύο με μία βουτυρόκρεμα που θα φτιάξουμε «χτυπώντας» στο μίξερ 200 γρ. βούτυρο με 50 γρ. μέλι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

christmast
christmast @christ_mast91
Αρκετά καλή συνταγή, αλλά ένιωθα ότι κάτι της έλειπε. Τα έπλασα σαν κουλουράκια και όχι σαν μπισκότα, όπως λες στη συνταγή. Πρόσθεσα λίγο ξύσμα λεμονιού, μία βανιλίνη και σόδα, ενώ τα άλειψα με αυγό πριν τα ψήσω.

Από

anastasios_
anastasios_ @cook_8453363
στις
Θεσσαλονίκη,