Τρυφερά μπιφτέκια για φούρνο
Μαλακά, νόστιμα μπιφτέκια για φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γενικοτερα το μοσχαρι το προτιμω rare ή bleau (κατω του μετρια ψημενο). Αν χρησιμοποιηστε κοτοπουλο ή χοιρινο πρεπει να καλοψηθει οσο γινεται, αν το προτιμησετε αυτο ψηστε στους 150 βαθμους για περιπου μια ωρα, αναλογα τον καθε φουρνο.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-
3 ντομάτες μικρές τριμμένες
-
1 αυγό
-
10 φρυγανιές τριμμένες
-
αλάτι
-
ρίγανη
-
μαύρο πιπέρι
-
κρεμμύδι τριμμένο
-
σκόρδο τριμμένο
-
λιγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε πρώτα τον κιμά με τη ντομάτα, το αυγό και τη φρυγανιά και το 'ζυμώνουμε' για 10-15 λεπτά είτε με το χέρι ή εναλλακτικά με μίξερ για ζύμη.
-
2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα και ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά ακόμα.
-
3
Χωρίζουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε ανάλογα με τη προτίμιση μας.
Σχόλια (7)