Τρυφερό ψητό σνίτσελ
Χοιρινό σνίτσελ μαριναρισμένο σε μια πολύ αρωματική μαρινάδα και ψημένο στο φούρνο με φρυγανιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια εύκολη συνταγή και για όσους αποφεύγουν τα τηγανιτά, ιδανική. Αν θέλουμε και δεν μπορούμε να περιμένουμε τα αφήνουμε μόνο ένα τέταρτο στη μαρινάδα. Επίσης με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και χοιρινές μπριζόλες.
Υλικά
-
5 χοιρινά σνίτσελ
-
Μαρινάδα
-
2 κουταλιές μαγιονέζα απαλή
-
0.5 κούπα λάδι
-
αλάτι και πιπέρι κόκκινο
-
1 κουταλιά εστραγκόν ξερό - λίγα φύλλα λεμονοθύμαρο
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
1 κουταλάκι καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης
-
λίγο λάδι για το φούρνο
-
χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε καλά τα σνίτσελ.
-
2
Τα αφήνουμε για 2 ώρες.
-
3
Μετά παίρνουμε ένα - ένα τα σνίτσελ και τα βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά.
-
4
Αλείφουμε ένα ταψί και τα βάζουμε μέσα με τη σειρά.
-
5
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και τα βάζουμε στο φούρνο.
-
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά κι από τις δυο πλευρές.
-
7
Τέλος τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και το λαδάκι που έμεινε στο ταψί το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι και αλάτι και το ρίχνουμε πάνω στα σνίτσελ.
-
8
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μια πλούσια σαλάτα εποχής και ψητές πατάτες.
-
9
Γίνονται πολύ τρυφερά και χωρίς να τα τηγανίζουμε με τον κλασσικό τρόπο και να γεμίζουμε μια κουζίνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Ευχαριστούμε για την συνταγή