Trifle με γιαούρτι και φράουλες
Δροσερό επιδόρπιο, εύκολο και με λίγες θερμίδες. Η συνταγή που σας δίνω είναι για 4 άτομα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βερύκοκο η ροδάκινο με την αντίστοιχη μερμελάδα!!
Υλικά
-
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% (2 κεσεδάκια δηλαδή)
-
10-15 φράουλες (αναλόγως τα γούστα)
-
3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
-
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (άχνη καλύτερα)
-
16 μπισκότα τύπου digestive (ή όποια άλλα έχετε)
-
λίγη σοκολάτα (σταγόνες σοκολάτας χρησιμοποίησα εγώ)
-
λίγο κονιάκ προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Εάν θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο παραπάνω.
-
2
Κόβουμε σε φετούλες τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και το κονιάκ.
-
3
Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε λίγα σπασμένα μπισκότα.
-
4
Ρίχνουμε λίγο γιαούρτι και από πάνω λίγες φράουλες και λίγες σοκολάτα.
-
5
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε τα ποτήρια.
-
6
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ωριτσα περίπου.
Σχόλια (26)
Φαγώθηκε ευχάριστα και την επόμενη μέρα.