maggy
maggy @cook_8456621
,Ελλαδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν πειράζει αν οι μπιλίτσες του ζυμαριού ειναι μεγάλες εκεί απλά θα είναι πιο τραγανό. Εγώ το κάνω σε τετράγωνο πυρέξ 26 εκ. και δεν το βουτυρωνω

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. Γέμιση
  2. 4 μεγάλα ξινόμηλα
  3. 1 κούπα ζάχαρη
  4. Ζύμη
  5. 250 gr μαργαρίνη σε θερμοκρασιά δωματίου
  6. 1 φαρίν απ με πορτοκάλι ή 500 gr απλό αλευρι με ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  7. 1 κούπα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο multi τα μήλα (όχι πολτοποιημένα) σε μικρά κομματάκια.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε μέχρι να κάνουμε την ζύμη

  3. 3

    Ρίχνουμε σε μπολ την ζάχαρη και το βούτυρο και το πατάμε με τα χέρια μας να γίνει ένα.

  4. 4

    Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά

  5. 5

    Βάζουμε το μισό ζυμάρι στα χέρια μας (σαν το πλάθω κουλουράκια) και τρίβουμε την ζύμη για να γίνει σκόνη (σαν ψιχουλάκια) μέσα στο πυρέξ που θα το ψήσουμε.

  6. 6

    Στραγγίζουμε τα μήλα κάλα και τα στρώνουμε πάνω στο ζυμάρι.

  7. 7

    Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι απο επάνω με τον ίδιο τρόπο.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει καλά η ζύμη.

Σχόλια (43)

Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
εύκολη φαίνεται κ γρήγορη απ ότι κατάλαβα. Εγώ σταμάτησα να κάνω μηλόπιτα γιατί έκανα αυτή με τα ολόκληρα μήλα στο πάτω κ δεν ξεκολλούσε με τίποτα ενώ έτσι δεν νομίζω να έχω πρόβλημα. θα επανέλθω για πιρουνάκια\n

Από

maggy
maggy @cook_8456621
στις
,Ελλαδα