Τριφτή μηλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν πειράζει αν οι μπιλίτσες του ζυμαριού ειναι μεγάλες εκεί απλά θα είναι πιο τραγανό. Εγώ το κάνω σε τετράγωνο πυρέξ 26 εκ. και δεν το βουτυρωνω
Υλικά
-
Γέμιση
-
4 μεγάλα ξινόμηλα
-
1 κούπα ζάχαρη
-
Ζύμη
-
250 gr μαργαρίνη σε θερμοκρασιά δωματίου
-
1 φαρίν απ με πορτοκάλι ή 500 gr απλό αλευρι με ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
-
1 κούπα ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο multi τα μήλα (όχι πολτοποιημένα) σε μικρά κομματάκια.
-
2
Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε μέχρι να κάνουμε την ζύμη
-
3
Ρίχνουμε σε μπολ την ζάχαρη και το βούτυρο και το πατάμε με τα χέρια μας να γίνει ένα.
-
4
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά
-
5
Βάζουμε το μισό ζυμάρι στα χέρια μας (σαν το πλάθω κουλουράκια) και τρίβουμε την ζύμη για να γίνει σκόνη (σαν ψιχουλάκια) μέσα στο πυρέξ που θα το ψήσουμε.
-
6
Στραγγίζουμε τα μήλα κάλα και τα στρώνουμε πάνω στο ζυμάρι.
-
7
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι απο επάνω με τον ίδιο τρόπο.
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει καλά η ζύμη.
Σχόλια (43)