Τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Τα γνωστά και υπέροχα τρίγωνα πανοράματος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μεγάλη δοσή για το λόγο του ότι η συνταγή είναι απ'το ζαχαροπλαστείο Χατζής στη Θεσσαλονίκη όπου ήμουν για 1 εβδομάδα και επειδή τα δοκίμασα και ξετρελάθηκα τα μοιράζομαι μαζί σας. Εσείς μπορείτε να μειώσετε τη δοσολογία των υλικών.
Υλικά
-
1 κιλό φύλλο κρούστας
-
8 κιλά γάλα
-
3 κιλά ζάχαρη
-
2 κιλά αλεύρι
-
0.5 κιλό κρόκο αυγού
-
Για τη σαντιγί
-
1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
500 γρ ζάχαρη άχνη
-
Για το σιρόπι
-
1700 γρ νερό
-
2 κιλά ζάχαρη
-
300 γρ γλυκόζη
-
1/2 φλιτζανάκι χυμό λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε ένα τετράγωνο φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στη μέση, το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
-
2
Παίρνουμε τη μία άκρη του φύλλου και τη διπλώνουμε απέναντι σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, σαν μαντηλάκι.
-
3
Διαδοχικά διπλώνουμε με την ίδια διαδικασία ως το τέλος της άλλης άκρης του φύλλου.
-
4
Τα ψήνουμε στο φουρνο μεχρι να παρουν ροδοκοκκινο χρωμα.
-
5
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά.
-
6
Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
-
7
Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
-
8
Εφόσον έχουν κρυώσει τα τρίγωνα, τα βουτάμε στο σιρόπι το οποίο πρέπει να έχει χλιαρή θερμοκρασία.
-
9
Έπειτα αφήνουμε πάνω σε ένα στραγγιστήρι τα τρίγωνα έτσι ώστε να στραγγίξουν πολύ καλα.
-
10
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αγελαδινό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
-
11
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύομε καλά το αυγό και το αλεύρι με λίγο κρύο γάλα μέχρι να αφομοιωθούν πολύ καλά.
-
12
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ενώ είναι σε χλιαρή θερμοκρασία.
-
13
Βράζουμε καλά το μίγμα μας ανακατεύοντας συγχρόνως μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.
-
14
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα ταψί μεγάλο και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-
15
Παίρνουμε ένα ένα τα τρίγωνα και τα χαράζουμε στο σημείο που έχουν φουσκώσει πιο πολύ.
-
16
Έπειτα πολύ προσεκτικά τα καθαρίζουμε εσωτερικά.
-
17
Γεμίζουμε εσωτερικά τα χαραγμένα τρίγωνα με κρέμα πολύ καλά, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τέλος γαρνίρουμε με σαντιγύ στο σημείο που έχει κρέμα.
-
18
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει καλά.
-
19
Έπειτα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγύ μέσα στο ταψί με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Σχόλια (10)