Τρίχρωμη τούρτα ζελέ
Ενα εντυπωσιακό γλυκό σύμφωνα με το νόμο της βαρύτητας
Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδανική είναι η φόρμα που δε μπαίνει στο φούρνο τυπου τάπερ με 2 καπάκια. Ανοίγεις το μικρό και ξεφορμάρεται αμέσως.Γινεται τρίπατη τούρτα με 3 διαφοπετικά χρώματα. Στη βάση είναι το αμύγδαλο στη μέση είναι η κρέμα εβαπορέ και πάνω είναι το ροζ ζελέ.
Υλικά
-
2 κουτιά ζελέ κεράσι
-
1 φλυτζάνα ζάχαρη
-
1,5 φλυτζάνα αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροαλεσμένα και πολύ στεγνά
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ καλά παγωμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
-
2
Κτυπάμε στο μίξερ το γάλα με τη ζάχαρη 10 λεπτά να γίνουν σαν αφρός.
-
3
Ρίχνομε το ζελέ που έχει κρυώσει μέσα στο γάλα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
-
4
Χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά και τα βάζουμε σε μεγάλη φόρμα για 6 ώρες.
-
5
Οταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε πολύ προσεκτικά.
Σχόλια (2)