Τρίχρωμο σορμπέ
Φτιάξτε εύκολα σορμπέ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φρούτα, λίγη ζάχαρη και η κατάψυξή σας. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν και είναι υγειινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάλτε σε δισκάκι μια μεγάλη ποσότητα φρούτων. Αφήστε τα να παγώσουν και βάλτε τα σε σακούλες και πάλι στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να φτιάξετε γρανίτα γρήγορα και να έχετε ένα επιδόρπιο ανά πάσα στιγμή, εύκολα και γρήγοραΠροσέξτε τι ζάχαρη θα χρησιμοποιήσετε. Αν βάλετε καστανή ζάχαρη, θα πάρουν χρώμα και τα φρούτα.Τις θήκες θα τις βρείτε σε ειδικά καταστήματα με είδη κουζίνας.Εάν δεν έχετε θήκες, τότε μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε κυπελάκια πλαστικά. Βάλτε στο κάθε κυπελάκι από ένα κουτάλι πλαστικό και αφήστε τα να παγώσουν.
Υλικά
-
φρούτα εποχής
-
ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλέξτε φρούτα διαφορετικών χρωμάτων και πειραματιστείτε. Εδώ χρησιμοποίησα κεράσια, βερίκοκα και ακτινίδια. Πλύντε τα καλά και βγάλτε τυχόν κουκούτσια.
-
2
Στρώστε με αλουμινόχαρτο ένα δισκάκι και απλώστε πάνω τα φρούτα. Βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες ή και όλο το βράδυ, μέχρι να παγώσουν.
-
3
Πάρτε μια ομάδα φρούτων (εδώ τα βερίκοκα) και βάλτε τα στο μίξερ μαζί με ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε και το είδος του φρούτου, διαφέρει η ποσότητα. Κάντε τις δοκιμές σας). Χτυπήστε τα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν κρέμα. Αφήστε τα στην άκρη (ίσως και μέσα στο ψυγείο για να μη λιώσει πολύ) και συνεχίστε με τα υπόλοιπα φρούτα.
-
4
΄Οταν έχετε χτυπήσει όλα τα φρούτα, πάρτε τις ειδικές θήκες. Γεμίστε βάζοντας διαδοχικά τα τρία χρώματα γρανίτας που φτιάξατε και βάλτε τα καπάκια.
-
5
Μετά από τουλάχιστον 1 ώρα, η γρανίτα σας είναι έτοιμη. Θα χρειαστεί να ρίξετε λίγο καυτό νερό στη θήκη για να μπορέσετε να τη βγάλετε.Καλή όρεξη!
Σχόλια (12)