κύρια φωτογραφία συνταγής Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια
FEDRA
FEDRA @cook_8460523

Ονειρεμένη και λαχταριστή πίτα που αξίζει τον χρόνο που θα αφιερώσετε! Πραγματικά υπέροχη γέμιση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η γέμιση σας βγεί με αρκετό υγρό, ρίξτε λίγη φρυγανιά.Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, οργάνωση θέλει! Σκεφτείτε πόσο θρεπτική είναι για σας και την οικογένεια σας! Για τέλειο αποτελεσμα φτιάξτε το φύλλο μόνη σας! Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
  1. 400 γρ. κιμά
  2. 1-2 πράσα
  3. 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
  4. 3 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένες
  5. 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  6. 1 καρότο τριμμένο
  7. 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
  8. 1 φλιτζ. τσ. φέτα θρυμματισμένη
  9. 1 φλιτζ. τσ. γραβιέρα
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. λίγη ρίγανη
  13. 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
  14. 1/2 φλιτζ. τσ. γάλα εβαπορέ
  15. 8-10 φύλλα χωριάτικα
  16. βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα πράσα με τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν.

  2. 2

    Ρίχνω τον κιμά και ανακατεύω, προσέχοντας να μην σβολιάσει.

  3. 3

    Προσθέτω και τα μανιτάρια με το καρότο.

  4. 4

    Σβήνω με το κρασί και περιμένω λίγο για να εξατμιστεί.

  5. 5

    Ρίχνω και τις πιπεριές φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  6. 6

    Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα τυριά.

  7. 7

    Αφήνω πέντε λεπτά να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα δύο αβγά ελαφρώς χτυπημένα με το γάλα.

  8. 8

    Βάζω τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί (αλείφω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο),

  9. 9

    Ρίχνω την γέμιση

  10. 10

    Και καλύπτω με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Κάνω τα φύλλα γύρω-γύρω κόθρο, βουτυρώνω καλά,

  11. 11

    Χαράσσω σε κομμάτια, βρέχω με λίγο νερό

  12. 12

    Και ψήνω στους 180 για περίπου 1 ώρα (ίσως χρειαστεί να την σκεπάσετε για να μην "αρπάξει").

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

flora
flora @cook_8450000
Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!

Από

FEDRA
FEDRA @cook_8460523
στις