κύρια φωτογραφία συνταγής Τρουφάκια από μπαγιάτικο κέικ
maria24
maria24 @cook_8455946
,Ελλάδα

Σας μπαγιάτεψε το κέικ σας και είστε ετοιμες-έτοιμοι να το πετάξετε? Κανένα πρόβλημα! Δείτε πώς μέσα σε 2 λεπτά γίνονται τα πιο νόστιμα τρουφάκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται σε ένα τάπερ στο ψυγείο και μένουν πολύ μαλακά!Τα καρύδια, ξαναλέω, είναι προαιρετικά. Αν το κέικ σας έχει μέσα αρκετη σοκολάτα ήδη, τότε μην βάζετε το κακάο μέσα και την ζάχαρη, γιατί θα παραπάει. Το ίδιο και αν έχει μέσα ξηρούς καρπούς. Παίξτε με τα υλικά και την φαντασία σας!Θυμηθήτεόσο πιο μπαγιάτικο το κέικ, τόσο το καλύτερο!(Αρκεί να μην έχει μουχλιάσει βεβαίως βεβαίως!!) Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
  1. μπαγιάτικο κέικ
  2. λίγο φρέσκο γάλα
  3. λίγο κακάο (άγλυκο) σε σκόνη, ανακατεμένο με ίση ποσότητα ζάχαρης άχνης
  4. λίγο κονιάκ
  5. χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίψτε σε μια λεκανίτσα με τα χέρια σας το κέικ ώστε να γίνει τριματάκια.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέστε λίγο γάλα, το κακάο, την ζάχαρη, το λικέρ και τα καρύδια. Το μίγμα πρέπει να έχει την υφή του κιμά, να είναι μαλακό.

  3. 3

    Τέλος, πλάθετε μπαλάκια και τα περνάτε από όπου θέλετεσε τρούφα, σε ινδοκάρυδο... Εγώ τρελάινομαι να τα περνάω από σκόνη άγλυκου κακάο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (63)

Κατσε Καλα
Κατσε Καλα @cook_15998661
Μπραβο!!!! αξιοποιησα την συνταγη με τα κουλουρακια που εμειναν !!!

Από

maria24
maria24 @cook_8455946
στις
,Ελλάδα
θυμάμαι τον εαυτό μου να μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία..στα 15 άρχισα να το παίρνω πιο σοβαρά.αφού τρώγαμε μεσημεριανό,πάντα οι γονείς μου πήγαιναν να ξαπλώσουν.εγώ έμενα στην κουζίνα και μαγείρευα ότι μου κατέβαινε και τα τρώγαμε το βράδυ!ποτέ δε με μάλωσαν.ίσως γι αυτό ασχολούμαι τόσο με την μαγειρική από τότε.αυτό θέλω να πω στους νέους γονείςαφήστε τα παιδιά σας να παίρνουν πρρωτοβουλίες!
Δες περισσότερα