Τρουφάκια από μπαγιάτικο κέικ
Σας μπαγιάτεψε το κέικ σας και είστε ετοιμες-έτοιμοι να το πετάξετε? Κανένα πρόβλημα! Δείτε πώς μέσα σε 2 λεπτά γίνονται τα πιο νόστιμα τρουφάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται σε ένα τάπερ στο ψυγείο και μένουν πολύ μαλακά!Τα καρύδια, ξαναλέω, είναι προαιρετικά. Αν το κέικ σας έχει μέσα αρκετη σοκολάτα ήδη, τότε μην βάζετε το κακάο μέσα και την ζάχαρη, γιατί θα παραπάει. Το ίδιο και αν έχει μέσα ξηρούς καρπούς. Παίξτε με τα υλικά και την φαντασία σας!Θυμηθήτεόσο πιο μπαγιάτικο το κέικ, τόσο το καλύτερο!(Αρκεί να μην έχει μουχλιάσει βεβαίως βεβαίως!!) Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
μπαγιάτικο κέικ
-
λίγο φρέσκο γάλα
-
λίγο κακάο (άγλυκο) σε σκόνη, ανακατεμένο με ίση ποσότητα ζάχαρης άχνης
-
λίγο κονιάκ
-
χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίψτε σε μια λεκανίτσα με τα χέρια σας το κέικ ώστε να γίνει τριματάκια.
-
2
Στη συνέχεια προσθέστε λίγο γάλα, το κακάο, την ζάχαρη, το λικέρ και τα καρύδια. Το μίγμα πρέπει να έχει την υφή του κιμά, να είναι μαλακό.
-
3
Τέλος, πλάθετε μπαλάκια και τα περνάτε από όπου θέλετεσε τρούφα, σε ινδοκάρυδο... Εγώ τρελάινομαι να τα περνάω από σκόνη άγλυκου κακάο.
Σχόλια (63)