Τρουφάκια εύκολα, γρήγορα και νηστίσιμα
Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε λικέρ ή ποτό της αρεσκείας μας ώστε να γίνει πιο πικάντικη η γεύση.
Υλικά
-
200 γραμ. τρούφα
-
200 γραμ. κουβερτούρα
-
50 γραμ. μαργαρίνη
-
100 ml γάλα σόγιας με βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη.
-
2
Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
-
3
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να δέσει και να γίνει σφικτό.
-
4
Κατόπιν παίρνουμε λίγο με το κουταλάκι του γλυκού και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
-
5
Βάζουμε σ'ένα πιάτο τη τρούφα και ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια ώστε αυτή να τυλιχτεί γύρω της.
-
6
Κατόπιν τοποθετούμε τα τρουφάκια σε χάρτινη θήκη και στο ψυγείο!
Σχόλια