Τρουφάκια με Baileys
Αυτά τα τρουφάκια γίνονται ανάρπαστα και είναι άκρως εθιστικά... για τους λάτρεις του Baileys και της λευκής σοκολάτας είναι must!!!
Υλικά
-
250 γρ. λευκή σοκολάτα + λίγη τριμμένη για διακόσμηση
-
60 ml κρέμα γάλακτος
-
50 ml Baileys
-
100 γρ. σαβαγιάρ τριμμένα σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
2
Όταν λιώσει τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και το Baileys ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
-
3
Προσθέτουμε και τα τριμμένα σαβαγιάρ και ανακατεύουμε να γίνουν το μείγμα.
-
4
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή όσες χρειαστεί για να μπορούμε να πλάθουμε το μείγμα.
-
5
Πλάθουμε τις τρούφες μας και τις κυλάμε σε τριμμένη λευκή σοκολάτα ή τρούφα λευκής σοκολάτας.
-
6
Τις βάζουμε σε χαρτάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τα καταναλώσουμε.
Σχόλια (3)
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ τριμμένα σε σκόνη
125 ml Baileys
125 ml κρέμα γάλακτος
600 γρ. τριμμένη λευκή σοκολάτα + λίγη ακόμα για διακόσμηση
Σε αυτήν την περίπτωση το μείγμα μας θα παγώσει πολύ πιο σύντομα, στο μισάωρο περίπου.