Τρουφάκια με καρύδι
Μικρές σοκολατένιες μπουκιές καρυδιού με άρωμα μπράντυ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για μπράντυ μπορούμε να βρέχουμε τα δάχτυλα σε νερό.
Υλικά
-
3 κούπες καρύδια αλεσμένα
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1 κουτί κακάο σκόνη 125 γραμ.
-
1 σφηνάκι μπράντυ
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
-
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
-
50 γραμ. φρυγανιά τριμμένη (6-7 φρυγανιές)
-
180-200 γραμ. τρούφα για την επικάλυψη
-
2 κουταλιές σούπας μπράντυ για το πλάσιμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν σε μια σφιχτή ζύμη.
-
2
Βάζουμε δυο κουταλιές μπράντυ σε ένα βαθύ πιάτο και βουτώντας τα δάχτυλα πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
-
3
Τυλίγουμε τις μπαλίτσες στην τρούφα και τα τρουφάκια είναι έτοιμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια