Τρουφάκια με τσουρέκι
Πολύ έυκολο και οικονομικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτά τα τρουφάκια μπορούν να γίνουν και με κλασική κουβερτούρα ή και γάλακτος και να αλλάξετε το κονιάκ με χυμό ή λικέρ ή ακόμα και τα αμύγδαλα με τρούφα. Ελπίζω να σας αρέσει.
Υλικά
-
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
-
250 γρ. τσουρέκι ( μαδημένο σε λεπτά κομμάτια)
-
1/2 πακετάκι περίπου αμύγδαλο φυλλέ
-
1/2 ποτηράκι κρασιού ( ή και λιγότερο) κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το τσουρέκι σε ένα μπόλ και ρίχνουμε το κονιάκ.
-
2
Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού το κονιάκ και να γίνει ένα με το τσουρέκι.
-
3
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
-
4
Λιώνουμε την κουβερτούρα είτε σε μπέν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. (Αν το κάνουμε στο μικροκυμάτων θα βγάζουμε ανά 1 λεπτό τη σοκολάτα και θα την ανακατεύουμε)
-
5
Ρίχνουμε στο μπόλ τής σοκολάτας το τσουρέκι και ανακατεύουμε έτσι να καταλήξει σαν μία ενιαία μάζα.
-
6
Το αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
-
7
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και βάζουμε μέσα το αμύγδαλο το οποίο έχουμε απλώσει σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 7-8 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
-
8
Παίρνουμε το μείγμα με το τσουρέκι και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
-
9
Βγάζουμε τη λαδόκολλα από το ταψί και την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας.
-
10
Απλώνουμε το αμύγδαλο να πάει παντού και με βρεγμένα χέρια κάθε φορά βάζουμε ένα ένα μπαλάκι και το τυλίγουμε στο αμύγδαλο.
-
11
Τέλος τα τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια