Τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι-μπερ
Εύκολη και γρήγορη συνταγή ,για όλες τις ηλικίες! Τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ, για τα χριστούγεννα ακόμα και για τα Σαββατοκύριακα με την παρέα σας!Χρόνος πρετοιμασίας15'-20'
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα μυστικό είναι να έχουμε μόνο ένα φουντούκι στο κέντρο σε κάθε τρουφάκιΜπορούμε για επιπλέον γεύση να βάλουμε λίγο καφέ στην μύτη του κουταλιού.Μπορείτε να ρολάρετε τα τρουφάκια σε νιφάδες κουβερτούραςΔοκιμάστε να το σερβίρετε με παγωτό! Είναι τέλειος συνδιασμός
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
-
2
Βάζουμε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυπο
-
3
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύουμε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο,αν χρειαστεί
-
5
Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα
-
6
Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
-
7
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε
Σχόλια (78)