Τρουφάκια με...ή χωρίς..
Μπουκίτσες απόλαυσης για μικρά ( με πολύχρωμη τρούφα) και μεγάλα παιδιά (με δημητριακά και ξύσμα πορτοκαλιού). Ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο. Με τρούφα λοιπόν ή χωρίς τρούφα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να είναι σκεπασμένα καλά στο ψυγείο. Το ξύσμα πορτοκαλιού,σε συνδυασμό με τα κορν-φλεικς απ' έξω τα απογειώνει. Βέβαια η επικάλυψη με τα κορν-φλεικς δεν συντηρείται στο ψυγείο γιατί μαλακώνουν. Είναι για άμεση κατανάλωση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβω, σπάω, τα μπισκότα σε ένα μπολ (με τα χέρια).
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη να λιώσουν και μετά προσθέτω το κακάο, να ομογενοποιηθούν.
-
3
Αφήνω να κρυώσει, ρίχνω το μείγμα στα μπισκότα και τα ανακατεύω μ' ένα κουτάλι.
-
4
Βάζω στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
-
5
Όταν είναι έτοιμο και έχει σταθεροποιηθεί λίγο η σοκολάτα, πλάθω μπαλάκια και τα περνάω από την τρούφα για τα παιδάκια
-
6
Ή σε ένα πιάτο τρίβω τα κορν-φλεικς ανακατεμένα με το ξύσμα πορτοκαλιού, για μεγάλα παιδιά, και τα κυλάω εκεί.
-
7
Βάζω στο ψυγείο να σταθούν και να διατηρηθούν.
Σχόλια (4)