Τρουφάκια σοκολάτας
Τρουφάκια κατάλληλα για χορτοφάγους αλλά και ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι πολύ νόστιμα χωρίς να περιέχουν βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά ή κάποιο επιβαρυντικό υλικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βάλετε τη σοκολάτα να λιώσει σε φούρνο μικροκυμάτων να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί καίγεται πολύ εύκολα. Επίσης μπορείτε να τα διακοσμίσετε με διάφορα υλικά, πχ σκόνη κακάο ή σοκολάτα ή καρύδα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Υλικά
-
2 σοκολάτες (υγείας ή γάλακτος)
-
2 κ.σ ποτό (Baileys ή Cointreau ή ότι σας αρέσει)
-
1 κ.σ μέλι
-
Κοπανισμένο αμύγδαλο για στόλισμα
-
Προαιρετικά, ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώστε τη σοκολάτα σε bain-marie ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
-
2
Κατεβάστε απο την κουζίνα και προσθέστε το αλκοόλ. Η σοκολάτα θα γίνει λίγο πιο σκληρή προσωρινά.
-
3
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το μέλι και η υφή της σοκολάτας θα γίνει πιο κρεμώδης και θα ανακατεύεται πιο εύκολα. Βάλτε σε σκεύος στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ή και λιγότερο.
-
4
Δεν χρειάζεται να σκληρήνει πολύ, απλά να πλάθεται εύκολα.
-
5
Πλάστε την σοκολατένια αυτή πάστα σε στρογγυλά μπαλάκια και κυλήστε στο αμύγδαλο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια