κύρια φωτογραφία συνταγής Τρουφάκια σοκολάτας

Τρουφάκια σοκολάτας

33 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Tartanchris
Tartanchris @cook_8451289
Herákleion, Iraklion, Greece,

Τρουφάκια κατάλληλα για χορτοφάγους αλλά και ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι πολύ νόστιμα χωρίς να περιέχουν βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά ή κάποιο επιβαρυντικό υλικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βάλετε τη σοκολάτα να λιώσει σε φούρνο μικροκυμάτων να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί καίγεται πολύ εύκολα. Επίσης μπορείτε να τα διακοσμίσετε με διάφορα υλικά, πχ σκόνη κακάο ή σοκολάτα ή καρύδα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

γύρω στα 20 κομμάτια
  1. 2 σοκολάτες (υγείας ή γάλακτος)
  2. 2 κ.σ ποτό (Baileys ή Cointreau ή ότι σας αρέσει)
  3. 1 κ.σ μέλι
  4. Κοπανισμένο αμύγδαλο για στόλισμα
  5. Προαιρετικά, ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώστε τη σοκολάτα σε bain-marie ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

  2. 2

    Κατεβάστε απο την κουζίνα και προσθέστε το αλκοόλ. Η σοκολάτα θα γίνει λίγο πιο σκληρή προσωρινά.

  3. 3

    Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το μέλι και η υφή της σοκολάτας θα γίνει πιο κρεμώδης και θα ανακατεύεται πιο εύκολα. Βάλτε σε σκεύος στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ή και λιγότερο.

  4. 4

    Δεν χρειάζεται να σκληρήνει πολύ, απλά να πλάθεται εύκολα.

  5. 5

    Πλάστε την σοκολατένια αυτή πάστα σε στρογγυλά μπαλάκια και κυλήστε στο αμύγδαλο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Tartanchris
Tartanchris @cook_8451289
στις
Herákleion, Iraklion, Greece,