Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Δική μου συνταγή για ελαφρύ μικροσκοπικό γλυκάκι που κάνει για όλους και διατηρείται καιρό στο ψυγείο!

Λίγα μυστικά ακόμα

*Μπορεί να μπει κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι ή κάποιο λικέρ (π.χ Grand Marnier, Qointreau, Bailey's, Tia Maria...) **Η συνταγή ενδείκνυται για άτομα που προσέχουν και δεν έχει έξτρα ζάχαρη, αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε 1/2φλιτζ. άχνη ζάχαρη στο μείγμα. ***Αν θέλουμε να είναι νηστίσιμα αντικαθιστούμε το βούτυρο με βιτάμ, παραλείπουμε το γάλα και βάζουμε νηστίσιμα μπισκότα (ή τρίμμα φρυγανιάς, τρίμμα δικού μας νηστίσμου κέικ κ.λ.π.)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
~35 τρουφάκια
  1. 1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
  2. 3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
  3. λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
  4. 1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
  5. 1 κουτ. σούπας κακάο
  6. 2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
  7. 1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
  8. 2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
  9. 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
  10. τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).

  2. 2

    Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!

  4. 4

    Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.

  5. 5

    Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (62)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τα έφτιαξα εχθές και έκανα τα εξής:
Έφτιαξα περίπου 1 1/2 δόση. Έβαλα πρώτα όλα τα υλικά εκτός από το τσάι, το λικέρ και το ξύσμα (αυτά που δίνουν άρωμα δηλαδή). Χώρισα τη ζύμη μου σε 3 μέρη και έβαλα στο ένα κονιάκ, στο άλλο τσάι και ξύσμα και στο τρίτο λικέρ βερίκοκο. Έγιναν θαυμάσια με καλύτερα αυτά με το τσάι!
(Αθανασία, ελπίζω να σου αρέσει η φωτογραφία)

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις