μικρή πίπη
“Είναι αξιόλογη συνταγή και μπορούν να την κάνουν εύκολα ακόμη και άπειροι μάγειρες. Για αυτούς, ας σημειώσουμε κάποια ΒΑΣΙΚΑ βηματάκια. Αν έχετε μια συσκευή πολτοποίησης, προτιμήστε να αλέσετε πρώτα τα αμύγδαλα και μετά τις μανταρινόφλουδες. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να στεγνώσετε ΑΨΟΓΑ τη συσκευή σας από το πρώτο πλύσιμο πριν βάλετε το ξηροκάρπι, διότι θα πληρώσετε ακριβά την παραμικρή υπόνοια υγρασίας. Όταν αλέθουμε ξηροκάρπια, αποφεύγουμε να το κάνουμε ξερά. Σε κάθε άλεσμα προσθέστε λίγη ζάχαρη. Έτσι θα κονιορτοποιηθεί σωστά και εύκολα το ξηροκάρπι αλλά και (αυτό μας ενδιαφέρει κυρίως) δεν θα βγάλει ο καρπός το λάδι του. Για περισσότερη γεύση, βράστε τις φλούδες σε λιγοστό νεράκι, ίσα να τις σκεπάζει, και αν χρειασθεί προσθέστε επί πλέον κατά το βρασμό. Τί γίνεται, τώρα, στο multi με τις φλούδεςΣτα πρώτα 5-6'' λειτουργίας, το μίγμα θα κολλήσει στα τοιχώματα και θα κληθείτε να ανοίξετε το καπάκι και να σπρώξετε το μίγμα στο κέντρο, προς τα ξυράφια, ώστε να αλεσθεί. Αρκετές φορές μάλιστα. Καλύτερα είναι να κρατήσουμε το ζουμάκι του βρασμού και να προσθέσουμε στο multi 1 κ.σ., ώστε να γίνει η δουλειά μας. Από γεύση τώρα, άνετα τα λες υπέροχα ! Προσωπικά θα ήθελα βανίλια και αλκοόλ μέσα. Το εξαιρετικό σε αυτές τις συνταγές, είναι ότι όσο πλάθεις το μίγμα δοκιμάζεις και προσθέτεις ό,τι σ´αρέσει ! Τα κομματάκια σου είναι 45 για ποτήρια των 220 ml, σαφώς στο μέγεθος που τα έπλασα εγώ. Φωτογραφίες έχουμε αλλά θα περιμένεις 3-4 μερούλες να τις ανεβάσω. Ευχαριστούμε πολύ !”
Σχόλια (5)