Τρούφες με χουρμάδες

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
amande
amande @cook_8495536

Σοκολατένια τρουφάκια με χουρμάδες, ξηρούς καρπούς και άρωμα πορτοκαλιού. Ιδανική συνταγή για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη.

Recipe by amande

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 Minutes
15-20 τρουφάκια
  1. 1 φλ. ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια κ.α.)
  2. 1 φλ. χουρμάδες medjool, χωρίς το κουκούτσι
  3. 1/2 φλ. σκόνη κακάο άγλυκο
  4. ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  5. χυμός από μισό πορτοκάλι
  6. Για την επικάλυψη
  7. 1/2 φλ. σκόνη κακάο άγλυκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη.

  2. 2

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά

  3. 3

    Και αλέθουμε ξανά μέχρι το μίγμα μας να μοιάζει σαν υγρή ζύμη.

  4. 4

    Πλάθουμε, με βρεγμένα χέρια, σε μπαλίτσες

  5. 5

    Και περνάμε τα τρουφάκια από το κακάο.

  6. 6

    Τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.Διατηρούνται για 3-4 μέρες, μπορείτε να τα αφήσετε και σε θερμοκρασία δωματίου αλλά είναι προτιμότερο να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (10)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Σα να την ανέβασες για μένα τη συνταγή αυτή! Πάρα πολυ νόστιμα τρουφάκια, εμφανίσιμα και όσο πρέπει γλυκά. Μπράβο!
Τα πιρουνάκια είναι για αυτά που έφτιαξες εσύ (τι καλά που μενουμε κοντά...). ΄Οταν τα φτιάξω εγώ θα πάρεις κι άλλα :)

Από

amande
amande @cook_8495536
στις