Τσάι με καυτερές πιπεριές - αφέψημα
Αφέψημα τσαγιού (μαύρου ή του βουνού) με καυτερές πιπεριές και κανέλα. Ιδανικό για τόνωση από το συνάχι και τον πονόλαιμο και εν γένει την ευεξία του οργανισμού
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να δοκιμάσουμε να εκτελέσουμε την συνταγή και με άλλα βότανα, όπως φασκόμηλο, τίλιο, χαμομήλι ή να προσθέσετε και άλλα αρωματικά που ταιριάζουν στην γεύση σας. Η διαφοροποίηση της συνταγής εντοπίζεται στο γεγονός ότι ζεματάμε ολόκληρη την καυτερή πιπεριά μαζί με τους σπόρους της, με αποτέλεσμα να αξιοποιούμε όλα τα καυστικά της έλαια και έτσι το αφέψημα να γίνεται περισσότερο δυνατό και δραστικό.
https://www.youtube.com/watch?v=UqaC1veQpwI
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το νερό μέχρι να κοχλάσει.
-
2
Γεμίζουμε την κούπα με το βραστό νερό.
-
3
Κρεμάμε το φακελάκι με το τσάι μέσα στην κούπα και ρίχνουμε μέσα σπασμένες τις καυτερές πιπεριές και το ξύλο κανέλας.
-
4
Αφήνουμε να ζεματιστούν τα υλικά για 5 λεπτά.
-
5
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και το φακελάκι με το τσάι και πίνουμε.
Σχόλια (2)