Τσιαπάτα σικάλεως
Εύκολη και νόστιμη τσιαπάτα με σίκαλη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε μίξερ είναι ωραίο και με τον παραδοσιακό τρόπο στην λεκάνη.
Υλικά
-
2 κιλά αλεύρι 70αρι σκληρό
-
1/2 κιλό σίκαλη
-
50 γρ αλάτι
-
50 γρ μαγιά νωπή
-
50 γρ ζάχαρη (εγώ βάζω σταφιδίνη)
-
1,5 κιλό νερό
-
50 ml ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μίξερ (στον γάτζο) όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό και την μαγιά τα οποία τα ανακατεύουμε και όταν διαλυθεί η μαγιά μας τότε τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα.
-
2
Το έχουμε 1 λεπτό στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Μετά στην 2η ή 3η μέχρι να είναι το ζυμάρι μας ελαστικό.
-
4
Βάζουμε σε μια λεκάνη με μία κουβέρτα από πάνω για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
-
5
Μετά, το δουλεύουμε λίγο στο χέρι και κάνουμε τα καρβελάκια μας τα οποία αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σκεπασμένα.
-
6
Ψήνουμε στους 220οC για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια