κύρια φωτογραφία συνταγής Τσίλι κον κάρνε 2

Τσίλι κον κάρνε 2

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
IoannaK1981
IoannaK1981 @ioanna_1981
Βόλος,Ελλάδα

Θεϊκό μεξικάνικο φαγητό, ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τα πικάντικα και λίγο καυτερά...!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο σερβίρισμα συνοδεύουμε με ώριμες φέτες αβοκάντο, τσιπς από καλαμπόκι και γιαούρτι.Είναι το απόλυτο γεύμα για βραδιές με παγωμένη μπύρα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
6-8 άτομα
  1. 500 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια ή κόκκινα φασόλια κονσέρβας
  2. 200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
  3. 2 κρεμμύδια (κατά προτίμηση 1 κόκκινο και 1 άσπρο)
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 5 κουταλάκια σκόνη τσίλι ή πάπρικα γλυκιά/καυτερή ανάλογα με την προτίμησή σας
  6. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  7. 4 ώριμες χοντροκομμένες ντομάτες
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανο
  11. ρίγανη
  12. φύλλα δάφνης
  13. κύμινο
  14. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν διαθέτουμε ξερά κόκκινα φασόλια τα βάζουμε αποβραδίς να μουσκεύουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε με ένα φύλλο δάφνης για μισή ώρα, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Αν έχετε φασόλια σε κονσέρβα τότε φυσικά αυτό το βήμα το προσπερνάτε.

  2. 2

    Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, κι εν συνεχεία τις σκελίδες σκόρδου, λίγη κανέλα, λίγο κύμινο και πέντε κουταλάκια σκόνη τσίλι ή πάπρικα. Προσθέτουμε τον κιμά και το μπέικον. Μόλις ροδίσουν, τα σβήνουμε με το κρασί, κι όταν πάρουν βράση προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, μερικά φύλλα δεντρολίβανο και την πιπεριά τσίλι.

  3. 3

    Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για μια ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

IoannaK1981
IoannaK1981 @ioanna_1981
στις
Βόλος,Ελλάδα