κύρια φωτογραφία συνταγής Τσίλι κον κάρνε

Τσίλι κον κάρνε

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Chili con carne... Viva Mexico!!!-) Μια νοστιμότατη και απλή συνταγή, που ικανοποιεί και τα πιο πικάντικα γούστα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πιάτο αυτό είναι από τα αγαπημένα μου (και των δικών μου επίσης) και το φτιάχνω πολύ συχνά τώρα το χειμώνα.... επίσης, ετοιμάζω και ρυζάκι μπασμάτι (για λίγη γαρνιτούρα 'στο πλάι') και συμπληρώνω το σύνολο με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι (κι αυτό 'στο πλάι'). Αν θέλετε, δοκιμάστε το κι εσείς!-) Καλή σας επιτυχία!-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

34 Minutes
2 - 3 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμάς
  2. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 μεγάλη πράσινη γλυκειά πιπεριά
  5. 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  6. 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  7. 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  8. Αλάτι (όσο θέλετε εσείς)
  9. 1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  10. 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (Kidney beans) βρασμένα (ή, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα)
  11. 1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κορίανδρος (κόλιαντρο), ή, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια καταρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά - δεν βάζετε λάδι -, μέχρι να 'χάσει' το ροζ του χρώμα.

  2. 2

    Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (χοντροκομμένα) και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά.

  3. 3

    Μετά, προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνετε και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

  4. 4

    Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά.

  5. 5

    Σερβίρετε τις μερίδες πασπαλίζοντάς τες με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό).

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (54)

konma
konma @Konma
Πολύ νόστιμο! Έβαλα και μια κουταλιά κακάο. Όντως θα είναι ωραίο και σε τάκος με λιωμένο τυρί....

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,