Τσιπούρες με τσάι βουνού και λεμόνι
Το τσάι βουνού σε συνδιασμό με το λεμόνι δίνει ξεχωριστή γεύση στο ψάρι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για όσους έχουν ψηστιέρα θα ψηθούν πολύ καλύτερα! Φιλέτα τα φτιάχνουμε μόνοι μας ή λέμε στον ψαρά και τα φιλετάρει. Μπορούμε όμως να τα φτιάξουμε ολόκληρα τα ψάρια αλλά θέλουν περισσότερη ώρα στην μαρινάδα και 10 με 15 λεπτά ψήσιμο!!
Υλικά
-
8 Φιλέτα τσιπούρας
-
150 ml.χυμό λεμονιού
-
50 γρ. τσαι βουνού
-
1 ποτήρι κρασιού λάδι
-
100 ml.νερό
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το τσάι με το νερό πέντε λεπτά, το σουρώνουμε και αφήνομε να κρυώσει.
-
2
Ανακατεύουμε χυμό λεμονιού, τσαι και λάδι, ρίχνουμε μαϊντανό και αλατοπίπερο.
-
3
Ρίχνομε σε πυρέξ τα υλικά της μαρινάδας, βάζομε μέσα τα φιλέτα να μαριναριστούν για μια ώρα τοποθετώντας τα στο ψυγείο.
-
4
Τα γυρίζουμε τακτικά από όλες τις πλευρές.
-
5
Τέλος στραγγίζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε στο γκριλ 5' από κάθε πλευρά.
Σχόλια (7)