Τσιπς Λαχανίδας (Kale chips)
Υγιεινό, διαιτητικό και λαχταριστό σνακ. Ποιoς είπε ότι η απόλαυση δεν μπορεί να είναι τραγανιστή και θρεπτική μαζί;
Υλικά
-
1 λαχανίδα
-
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
πάπρικα καπνιστή
-
κύμινο
-
αλάτι
-
Προαιρετικά
-
πάστα κάσιους
-
διατροφική μαγιά (nutritional yeast)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
-
2
Πλένουμε τη λαχανίδα και στεγνώνουμε καλά. Κόβουμε με τα χέρια το φύλλωμα σε μικρά κομμάτια-μπουκίτσες, αφαιρώντας το σκληρό μέρος.
-
3
Μέσα σ΄ένα μπωλ ραντίζουμε τα φύλλα με 1-2 κ.σ ελαιόλαδο, πάπρικα, κύμινο και αλάτι και ανακατεύουμε.
-
4
Τοποθετούμε τα φύλλα (σε απόσταση μεταξύ τους) σε ταψί με λαδόκολλα στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου.
-
5
Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες των φύλλων.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)