Τσιζκέικ φούρνου με πτι-μπερ
Ένα ελαφρύ γλυκάκι, εύκολο και νόστιμο!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν το πρωτοέφτιαξα έβαλα μαρμελάδα φρούτα του δάσους ήταν πολύ ωραία η γεύση του!!! Αλλά και με φράουλα γίνεται νόστιμο και απάνω φρέσκιες φράουλες θαύμα!!!Η συνταγή είναι από τα πτι-μπερ Παπαδοπούλου.
Υλικά
-
Για τη βάση:
-
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
-
Για την κρέμα:
-
500 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
-
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
-
3 αυγά
-
3/4 φλ. ζάχαρη
-
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
-
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
-
Για την επικάλυψη:
-
1 φλ. μαρμελάδα φράουλα ή όποια σας αρέσει.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη βάση του τσιζκέικ θρυμματίζοντας τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
-
2
Τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βιτάμ καλά να ενωθούν και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα, 20εκ. Πιέζουμε καλά το μείγμα να ισιώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
3
Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας στο μίξερ το τυρί κρέμα μα τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
4
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το χυμό λεμονιού, τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα,συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
-
5
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη βάση μπισκότου και ψήνουμε στους 170β. για 50 λεπτά περίπου!
-
6
Βγάζουμε το τσιζκέικ, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
-
7
Βγάζουμε το γλυκό μας και το διακοσμούμε με την μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα!!
-
8
Για να απλωθεί καλύτερα η μαρμελάδα την βάζουμε για λίγο σε κατσαρολάκι με 1 κ.σ. κονιάκ και μετά την απλώνουμε στο γλυκό μας!!
Σχόλια (4)