Τσιζ κέικ καναδέζικο
Το καλύτερο που έχω φάει σε καφέ του Καναδά και ο Έλληνας ιδιοκτήτης μου είπε το μυστικό..
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα Digestive
-
250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
-
400 γρ τυρί κρέμα (κατα προτίμηση μασκαρπόνε)
-
500 ml κρέμα γάλακτος (με φυτική κρέμα βγαίνει πιο αφρράτο)
-
1 πακέτο ζελέ λεμόνι ή ανανά
-
1 κονσέρβα μαρμελάδα βατόμουρο ή γλυκό για τσιζ κεικ (θα το βρείτε στα μεγάλα super market)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε το βούτυρο σ΄ένα κατσαρολάκι ή σε ένα ταπεράκι στο μικροκυμάτων
-
2
Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη
-
3
Στρώνετε αυτή τη ζύμη σαν βάση στο τσέρκι πιέζοντας με ένα κουτάλι ομιόμορφα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει
-
4
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί
-
5
Ρίχνετε σιγά σιγά το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά διαρκώς ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά
-
6
Φτιάχνετε το ζελέ βάζοντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκεβασίας και το ρίχνετεται και αυτό μέσα στο μίγμα
-
7
Ανακατεύετε καλά να πάει το ζελέ παντού και στρώνετε την κρέμα πάνω απο τη ζύμη των μπισκότων
-
8
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 4 με 5 ώρες)
-
9
Μόλις πήξει καλά η κρέμα απλώνετε στην επιφάνεια της τη μαρμελάδα και αφαιρείτε το τσέρκι
-
10
Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και απολαμβάνετε...
Σχόλια (84)
Κάτι δεν κατάλαβα, ε;