nicole81
nicole81 @cook_8460563

Ένα πολύ πρωτότυπο κι ελαφρύ γλυκάκι με μικρό βαθμό δυσκολίας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το περιοδικό '' Γλυκιές ιστορίες'' του Στ.Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση
  2. 200 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή digestive
  3. 50 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  4. Για την κρέμα
  5. 500 γρ. ανθότυρο
  6. 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  7. 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  8. μέλι για το σερβίρισμα
  9. κανέλλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 1 με 2 λεπτά να μαλακώσει. Έπειτα τη στύβουμε και τη λιώνουμε σε 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να μαλακώσει το τυρί και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα (δε χρειάζεται μίξερ, απλά μία πλαστική σπάτουλα).

  3. 3

    Προσθέτουμε στο μείγμα τη διαλύμένη ζελατίνη και στη συνέχεια το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Παίρνουμε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. και την τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

  5. 5

    Κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο με λίγη μαρμελάδα. Φτιάχνουμε όσα χρειάζονται για να καλύψουμε τον πάτο της φόρμας (Δεν πειράζει αν μείνουν κενά ανάμεσα στα μπισκότα).

  6. 6

    Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε την κρέμα ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

  7. 7

    Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφαιρούμε τα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε σε κομμάτια τα οποία περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Βασιλική Σπανού
Βασιλική Σπανού @cook_8872830
Από τότε που το δοκιμάσαμε δεν το αλλάξαμε.
Είναι τέλειο και ελληνικό.

Από

nicole81
nicole81 @cook_8460563
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε