Τσιζκέικ με κολοκύθα και μερέντα
Σούπερ σοκολατένιο γλυκό με κίτρινη κολοκύθα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βάλουμε κουβερτούρα θα την λιώσουμε σε μπεν μαρί και θα διακοσμήσουμε το γλυκό μας. Η αρχική συνταγή είναι για ατομικά τσιζκέικ με επικάλυψη γκανάς και φουντούκια.
Υλικά
-
1 μεγάλη συσκευασία μπισκότα γεμιστά ή απλά σοκολάτας
-
1/2 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα στο μούλτι
-
1 αυγό
-
2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη λιωμένη
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
2 συσκευασίες των 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφεια)
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
-
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
-
2 κ.σ. μερέντα + 2-3 κ.σ. μερέντα για την διακόσμηση ή κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και στρώνουμε σε ταψάκι 20 εκ. καλά βουτυρωμένο. Ψήνουμε στους 180ο για 8-10 λεπτά μόνο.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη να ενωθούν καλά, ρίχνουμε το αυγό, βανίλια και κανελογαρύφαλλο, χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα.
-
3
Αφαιρούμε το 1/2 μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και την μερέντα.
-
4
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν, το ρίχνουμε πάλι στο μίξερ στο μείγμα τυριού-ζάχαρης χτυπώντας να ενωθούν τα υλικά μας.
-
5
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου.
-
6
Απάνω ρίχνουμε μικρές κουταλιές μερέντας,
-
7
Και με οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε "νερά". Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
-
8
Βγάζουμε, αφήνουμε 5-10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
9
Ρίχνουμε κυκλικά μερέντα και πάλι με οδοντογλυφίδα ενώνουμε ανάμεσα τις κυκλικές γραμμές ή κάνουμε όποιο σχέδιο μας αρέσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια