Tσιζκέικ με σοκολάτα νουτέλα (εύκολο)
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα ορεο (154 γρ. πακέτο)
-
400 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) με πλήρη λιπαρά
-
300 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
-
300 γραμμάρια Nutella
-
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
-
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση, bουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. περίπου με αποσπώμενο πάτο, (ή στρώστε λαδόχαρτο σε κανονικό ταψάκι) και αφήστε το στην άκρη.
-
2
Ανοίξτε τα μπισκότα και αφαιρέστε τη γέμιση. Θρυμματίστε τα στο multi, βάλτε τα σε μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν.
-
3
Πιέστε το μείγμα πάνω στη βάση του ταψιού και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
-
4
Για το μείγμα cheesecake, bάλτε τις 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε στο ζελατίνη και τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρι).
-
5
Βεβαιωθείτε ότι το νερό της κατσαρόλας δεν κοχλάζει ώστε να μπαίνει νερό στο μπολ με τη ζελατίνη. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
-
6
Εν τω μεταξύ, σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε το τυρί μέχρι να γίνει λείο.
-
7
Προσθέστε τη Nutella και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
-
8
Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη αμέσως μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί.
-
9
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί τη προσθέτετε στο μείγμα νουτέλας και ανακατεύετε ελαφρά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
-
10
Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, στρώστε τη με μια σπάτουλα στην επιφάνεια και αφήστε τη 5 ώρες περίπου να παγώσει. [αν έχετε χρόνο αφήστε τη και όλη τη νύχτα].
-
11
Ξεφορμάρετε, κόβετε σε 12 κομμάτια το γλυκό, διακοσμήστε το με υλικά προτίμησής σας και σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια